Atenţie, constănţeni: Nu acceptaţi plata produselor prin intermediul unui link OLX! Este o ÎNŞELĂTORIE!

0
3111

Atenție la tranzacțiile pe site-ul de vânzări, OLX, unde au început să apară noi metode de înșelătorie. Infractorii trimit un link fals și cer vânzătorului să își introducă datele de pe card pentru a primi banii pentru produsul aflat la vânzare. Vă reamintim că această este o ŢEAPĂ şi ataşăm o nouă dovadă, trimisă de un cititor, că cei care încearcă să înşele prin această metodă nu s-au potolit! NU PLĂTIŢI PRIN LINK OLX, ESTE O ÎNŞELĂTORIE!

Situația a fost adusă la cunoștința comunității online „Mămici constănțene“, de către una dintre acestea, care a fost contactată pe site de o persoană necunoscută. Individa s-a arătat interesat să cumpere produsul online pus de aceasta la vânzare – un cărucior de copii și i-a trimis acesteia un link. Norocul mămicii a fost că nu avea bani în contul vizat de înșelătorie. .

Cumpărătoarea a explicat cum „funcționează“ cumpărarea cu transport OLX:

„Achit comanda, primesc un link de la olx după vi-l dau dvs, alegeți unde primiți bani vă intră în cardul dvs bancar, și după vă sună curierul.“

Pentru că victima nu știa despre ce este vorba, „clienta“ s-a oferit să o ajute. I-a trimis un link cu terminația -safe.xyz și i-a cerut să urmeze pașii de acolo, prin care trebuia să bage datele cardului și suma pe care trebuie să o primească.

„Urmați linkul și introduceți detaliile cardului. Vi se va trimite un cod prin SMS, îl scrieți pe site și vi se vor transfera bani. Apoi curierul te va suna,“ i-a transmis „cumpărătoarea“.

Practic autoriza ea o plată – în valoare de cât era produsul pus la vânzare, către contul persoanei necunoscute, SMS-ul fiind codul de verificare al băncii. Norocul său a fost că în momentul respectiv nu avea fonduri suficiente în cont.

„Susțin că e transport OLX, gratuit și să urmezi link-ul, în care trebuie să bagi toate datele după card (față-verso). Eu era să o pățesc, doar că nu aveam bani în cont la momentul acela. Oricum, am blocat cardul, pentru siguranță“, a povestit Georgiana P.

Pe site-ul OLX.ro la capitolul „Livrare prin OLX“, este specificată modalitatea prin care se desfășoară tranzacția:

Alege produsul și plasează comanda

După ce ai comandat, e rândul vânzătorului. În cel mult 2 zile trebuie să aprobe tranzacția, apoi are 3 zile la dispoziție să expedieze coletul. Tu alegi momentul în care preferi să îl primești.

Verifică produsul și plătește în siguranță

Verifică produsul înainte să plătești, iar dacă produsele din colet nu corespund descrierii de pe OLX, poți refuza obiectul, caz în care acesta se întoarce la vânzător. Dacă e totul ok, plătești contravaloarea lui curierului, iar noi ne asigurăm că banii ajung la destinatar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.