Atenție la cei care vând produse din poartă în poartă: o femeie din Mangalia s-a trezit că a cumpărat bunuri furate de la doi infractori

0
20712
Imagine cu rol ilustrativ

Daniel Vasile și Daniel Gară sunt cunoscuți cu antecedente penale. Fuseseră eliberați din închisoare de nici două luni și s-au apucat, din nou, să fure. Iar bunurile sustrase le-au vândut strigând pe la porți. Astfel, clienta s-a trezit că este audiată. Cei doi inculpați au fost, iar, condamnați.

Daniel Vasile a fost condamnat la 1 an de închisoare, iar Daniel Vasile, la 2 ani și 10 luni de închisoare în regim de detenție. Decizia a fost dată de Judecătoria Mangalia, pe 25 aprilie.

Cei doi erau proapăt ieșiți din închisoare, însă au decis să ia la rând scările de bloc pentru a fura și a valorifica bunurile. Au intrat în scara unui bloc de pe strada Rozelor din Mangalia, de unde au sustras o tricicletă multifuncţională și un furtun. Apoi au strigat pe la porți pentru a le vinde. Însă, au constatat că tricicleta era stricată, motiv pentru care au aruncat-o la o ghenă de gunoi. Dar au reușit să vândă furtunului unei femei.

Aceasta s-a trezit că este audiată într-un dosar de furt, așa aflând că persoanele care i-au vândut furtunul erau, de fapt, infractori. Ea a declarat că două persoane au strigat la poartă, a ieșit și atunci i s-a făcut oferta cu furtunul.

Revenind la inculpați, ambii sunt recidiviști. Au fost condamnați în mai multe dosare, ultimele condamnări fiind în anul 2020. Au fost eliberați pe 18.11.2022 și pe 23.12.2022, la termen. Iar în ianuarie 2023 au furat din nou.

Astfel, magistrații au considerat că infracţiunea reţinută în sarcina inculpaţilor prezintă un grad ridicat de pericol social generic. „Infracţiunea reţinută în sarcina inculpaţilor prezintă, însă, şi un grad ridicat de pericol social concret, atât din cauza împrejurărilor în care au fost comise activităţile ce caracterizează elementul material al laturii obiective al acestei infracţiuni, respectiv pe timp de noapte, din scara blocului, cât şi prin raportare la persoana inculpaţilor şi la trecutul infracţional al acestora“, au mai spus magistrații.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.