Atenție, nu se mai vaccinează antiCOVID la Spitalul Modular! Vaccinarea s-a mutat la Pavilionul Expozițional

0
740

Centrul de vaccinare antiCOVID din municipiul Constanța s-a mutat de luni, 8 februarie a.c., la Pavilionul Expozițional. Toți constănțenii programați vor trebui să meargă doar acolo pentru a se vaccina.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța a declarat că toate fluxurile de vaccinare, pentru civili, din municipiul Constanța au fost mutate, de la Spitalul Militar Modular de pe Stadionul Portul, la Pavilionul Expozițional. Aici vor putea funcționa 40 de fluxuri în momentul în care va exista destule doze de vaccin în acest sens. Precizăm că la Spitalul Militar au rămas deschise două fluxuri de vaccinare pentru personalul Armatei Române.

„Am mutat fluxurile de la Spitalul Modular, la centrul de vaccinare de la Pavilion, tocmai pentru a putea gestiona mai bine aceste vaccinuri, având în vedere că o să lucrăm cu trei vaccinuri la un moment dat. Este mult mai bine să fie gestionate într-un singur centru de vaccinare într-o localitate.

La Pavilion putem avea 40 de fluxuri. Acum mergem cu opt, vom mai deschide încă șase când va veni și Astra Zeneca“, a precizat ec. Cristina Schipor.

În acest moment, alte opt centre de vaccinare sunt autorizate în județul Constanța, iar în momentul în care va sosi și vaccinul Astra Zeneca la malul mării, vor fi deschise și acestea.

„A intrat în țară Astra Zeneca. Acum este repartizat pe zona de vest a țării, în sensul că de la București merg spre zonele cele mai îndepărtate ale țării. Noi suntem în etapa a II-a, probabil în 12-13 februarie va ajunge vaccinul și la noi.

La începutul lunii martie sau aprilie, când va fi intrare masivă de vaccin în țară, vom merge cu toate fluxurile și pe toate localitățile pe care le-am gândit noi, la momentul acesta, pentru a deschide centre de vaccinare.

Am reușit și am autorizat acum opt centre de vaccinare în județ, ele sunt pregătite, deci în momentul în care vom avea vaccin putem să dăm drumul“, a mai spus Schipor.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.