Atenţie, turişti! Risc însemnat de avalanşă în Munţii Făgăraş

0
50
FOTO DSU

Este risc mare de avalanşă în Munții Făgăraș. Salvamontiştii avertizează turiştii, urmare a condițiilor nivo-meteorologice actuale și a prognozei meteo aflate în vigoare pentru zilele de 28-29 ianuarie 2021, asupra faptului că joi și vineri există posibilitatea creșterii riscului de producere a avalanşelor în zona montană înaltă.

Conform buletinului nivo-meteorologic emis în data de 27.01.2021 de către Administraţia Națională de Meteorologie, riscul producerii de avalanşe (pe o scală de la 1 la 5) se prezintă astfel: în munţii Făgăraşului riscul este însemnat, respectiv gradul 5, la peste 1800 m altitudine, iar sub această altitudine, este prefigurat gradul 4 de risc. Această atenționare se va menține şi în zilele următoare.

Pentru prevenirea accidentelor montane, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) recomandă turiștilor să evite în totalitate deplasarea în zona montană amintită anterior. Totodată, DSU recomandă turiştilor să solicite informații şi să respecte recomandările Salvamont.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.