Raport DNA: 42 de inculpați condamnați definitiv numai în decembrie. Printre ei sunt și Remus Truică și Prințul Paul

0
81
Sediua Central al DNA- sursa foto-agerpres

Instanțele din România au condamnat, în luna decembrie a anului trecut, nu mai puțin de 42 de inculpați, prin 16 hotărâri judecătorești definitive, în dosare instrumentate de DNA. Între cei condamnați definitiv figurează și persoane trimise în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale “Ferma Băneasa și pădurea Snagov” .

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 42 de inculpați variază între 7 ani închisoare și 15.000 lei amendă penală.  

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.