Au fost montate panouri de parcare și în Zona 2: abia acum au început toți constănțenii să înțeleagă ce înseamnă noul regulament și tot mai mulți sunt nemulțumiți

0
2139

Panourile informative privind plata parcării au apărut, deja, și în multe locuri din Zona 2, iar mulți constănțeni nu le înțeleg, mai ales că intră în joc și autorizațiile anuale. Oricum, tot mai mulți constănțeni sunt nemulțumiți de noul Regulament de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Primăria Constanța a montat, prin Confort Urban, panouri de parcare și în multe locuri din Zona 2, deja: Poarta 6, Km 4-5, Tomis Nord. Iar mulți nu le înțeleg, mai ales că în cazul parcărilor rezidențiale intră în joc și autorizațiile anuale. Iar deasupra unui panou informativ, mai este montat unul, pe care apare, de asemenea, un interval orar. Din acest motiv, mulți nu înțeleg ce trebuie să facă, între ce ore trebuie să plătească pentru locul de parcare, ce loc de parcare pot să ocupe etc.

„Eu nu înțeleg treaba asta: program utilizare de luni-vineri 8.00-16.00 și la plată e trecut de luni-duminică 00.00-24.00. Mă ia cu dureri de cap“, comentează o persoană. O alta susține că „oricum, nu știe nici Confort Urban, nici Primăria să explice exact ce are de făcut cel care locuiește în zonă și nu are parcare rezervată. Cică abonament anual 200 lei, dar e valabil doar de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00. După? Ce facem?“

O altă persoană întreabă: „Cu tot cu abonamentul de 200 de lei, care are alt program valabil, trimit SMS după ora 16.00?“ Iar alta îi răspunde: „Nu cred, abonamentul e valabil non stop. Doar că poate parca oricine pe locul tău, de la 8.00 la 16.00, de luni până vineri, cu taxă, cei care nu locuiesc acolo, mă gândesc. Niște idioți, când vin rudele pe la noi trebuie să plătească“. Iar discuțiile continuă.

Ca să clarificăm, intervalul orar de pe panoul albastru este valabil doar pentru cei care nu dețin o autorizație anuală și nici un abonament pentru parcare în Zona 2, și deci care trebuie să plătească unul din tarife pentru a putea ocupa un loc într-o parcare rezidențială. Intervalul orar de pe panoul galben este valabil pentru abonamentele ce pot fi cumpărate pentru a putea parca în Zona 2.

Astfel, conform informațiilor de pe panou, dacă achiziționezi un abonament pentru 7 sau 30 de zile, poți parca pe orice loc din Zona 2 care nu este ocupat și nici nu este atribuit printr-o autorizație anuală, în orice zi și la orice oră.

Altfel, dacă nu ai autorizație și nici abonament, în parcările rezidențiale trebuie să plătești unul din tarife, dar nu poți ocupa un loc rezervat prin autorizație decât între orele 8.00 și 16.00.

Și ca să fie și mai clar: abonamentele nu implică rezervarea unui anumit loc de parcare, doar autorizația.

Oricum, acum că panourile au apărut și în Zona 2, tot mai mulți constănțeni înțeleg ce înseamnă Regulamentul parcărilor și sunt nemulțumiți.

„Primăria Constanța, râdem, glumim, dar mie mi se pare că începeți să vă bateți joc de locuitorii acestui oraș. Am înțeles: parcare plătită în zonele frecventate de turiști. Am platit si noi parcarea de fiecare dată când am ieșit la plimbare cu copiii. Avem și loc de parcare plătit. Dar avem trei copii, cu care în vacanță, atunci când suntem la serviciu, vine să stea o bunică din afara orașului (de la 700km depărtare, mai exact) care parchează mașina în zona blocului unde locuim și care ne ajută cu copiii câte 2-3 săptămâni sau chiar mai mult.

Tot pentru că avem trei copii, avem și două mașini. Ce ar trebui să facem cu cea de-a doua mașină? Să plătim pentru o zonă? Pentru că nimeni nu îmi garantează că voi avea loc de parcare oricând vin cu mașina acasă.

Plătesc pentru o lună și pot parca în orice loc din Zona 2 din Constanța. Atât mi se oferă. Ca să nu mai spun situatia în care, dacă vin acasă în intervalul 8.00 – 16.00 și locul meu de parcare este ocupat, eu trebuie să parchez în altă parte și, deci, să plătesc, din nou, pentru parcare, până mi se eliberează locul pentru care plătesc deja.

Înțeleg că vreți să organizați ca totul să fie frumos și aranjat. Să avem un oraș ca o floare. Dar asta este bătaie de joc. Sunt genul de om care încearcă să vadă partea bună în orice situație, dar oricât m-aș strădui, de data asta nici măcar eu nu pot să văd partea bună. Pentru că, dacă nu plătesc parcarea, într-o dimineață mă pot trezi că nu am cu ce să duc copiii la grădiniță sau nu pot pleca la serviciu. Este inadmisibil să faceți asta locuitorilor acestui oraș“, comentează o doamnă.

Iar comentariile de acest gen curg gârlă, tot mai mulți oameni fiind nemulțumiți și de faptul că tarifele de parcare se pot achita doar de pe telefon sau cu tichete răzuibile, nu cash.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.