Mulți conducători auto nu înțeleg informațiile de pe panouri: s-au aplicat primele amenzi pentru neplata parcării

2
1204

Multe persoane se plâng, în mediul on-line, că sistemul de plată a parcării nu funcționează și de multe ori primesc mesaje de eroare atunci când trimit SMS. Așa că se lasă păgubașe și nu plătesc dar, atenție, au început să se aplice amenzi.

Deoarece Primăria Constanța a ținut morțiș să eludeze cum poate Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul, ca să ne oblige să plătim ceva pentru a putea beneficia de cele 30 de minute gratuite, atunci când folosim varianta de achitare a tarifelor prin SMS, multe persoane se plâng că nu înțeleg informațiile de pe panourile amplasate prin oraș, în dreptul locurilor de parcare. Sau că sistemul de plată nu funcționează și primesc multe mesaje de eroare atunci când trimit SMS.

Panourile informative prezintă trei coduri ce pot fi transmise prin SMS, dar care au un asterix în față. Iar ca să înțelegi ce este cu acel asterix trebuie să citeși tot ce scrie pe panou, un lucru dificil pentru unele persoane, mai ales pentru că scrisul este mic, iar acestea sunt amplasate la ceva înălțime.

Astfel, oricare dintre primele trei coduri pot fi folosite doar o dată pe zi, pentru plata tarifului de parcare prin SMS, deoarece conțin și primele 30 de minute gratuite. Așadar, în fiecare zi, nu putem folosi decât unul dintre cele trei coduri și doar o dată pe zi pe oricare dintre ele. Apoi, trebuie să transmitem prin SMS ultimul cod de pe panou, care ne costă tariful întreg pentru o oră de parcare.

Din păcate, nu toată lumea citește sau poate citi tot ce este scris pe panou, așa că la fiecare oră sau două sau trei ore încearcă să trimită unul din primele trei coduri, care sunt cele mai convenabile. Bineînțeles, sistemul nu permite primirea aceluiași cod (dintre cele cu asterix) de mai multe ori pe zi, pentru aceeași autovehicul, așa că oamenii primesc mesaje de eroare deoarece „produsele ce conțin gratuitate sunt aplicabile o singură dată pe zi“. Totuși, trimit același cod de 2-3 ori, observă că nu funcționează, se lasă păgubași și pleacă să își rezolve treburile.

O decizie periculoasă, căci polițiștii locali au început să aplice amenzi pentru neplata parcării: până în această săptămână au verificat peste 200 de autovehicule și au aplicat peste 50 de sancțiuni.

Cea mai simplă metodă de plată a parcării este aplicația Constanța Parking, în primul rând deoarece, folosind-o, poți să beneficiezi de cele 30 de minute gratuite chiar fără să plătești nimic: nu trebuie să achiți minimum alte 30 de minute ca să beneficieze de ele, ca în cazul plății prin SMS.

În plus, din aplicație poți alege chiar și plata prin SMS, nu numai cu cardul, iar codul ce trebuie transmis prin SMS îl setează direct aplicația în urma opțiunilor alese.

Valentin ISPAS

Citește și:

2 COMENTARII

  1. Panorurile sunt emblematice pentru actuala adm locala, la fel de alambicata si lipsita de coerenta este in luarea decizililor si a masurilor aplicate … incat nimeni nu intelege nimic ! Cetatenii acestui oras suntem tot mai bulversati si nemultumiti de haosul decizional. Ca tot veni vorba de parcari … Unde vom parca dupa marea reabilitare a Bd Al Lapusneanu !? Unde vom parca, noi, cei care locuim in imediata vecinatate … unde vor parca cei care vin in parc … unde vor parca cei care au treaba sau muncesc in respectivele zone ?!?!?

  2. Buna seara FOCUS PRESS!…azi se poate plati parcarea si altfel decat folosind telefonul? Daca nu, toate amenzile date de catre gardienii publici pot fi anulate in instanta. O intreaga hotarare de consiliu a fost anulata in instanta din acest motiv chiar la solicitarea celor ce administreaza astazi orasul. Pot fi si motive mai simple…dificultatea de citire a instructiunilor de pe panou si chiar dificultatea de intelegere a acestora (ma gandesc la majoritatea oamenilor trecuti de 65 de ani, desi au un telefon smart de la copii sau nepotii lor, cu greu reusesc sa scrie un text sms sau whatsapp). Faptul ca ai nevoie de ochelari pentru citit nu inseamna ca nu poti fi conducator auto. Faptul ca esti pentru prima oara in contact cu poliloghia insirata pe panoul respectiv si nu intelegi mare lucru, nu inseamna ca nu poti fi conducator auto. Asadar, vreau sa parchez in statiunea Mamaia, unde este parcometrul pentru zona Butoaie – Hotel Rex (aprox 2 km)?…unde pot cumpara tichete razuibile pentru zona respectiva?…exista un panou informativ care sa-mi spuna locatia unde pot cumpara aceste tichete sau pe o raza de doi km intru din hotel in hotel ?(exista posibilitatea ca pana gasesc eu tichetul sa fiu deja amendat de catre gardianul public. In conditiile existente aplicarea amenzilor este cel putin un exces de zel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.