VIDEO. George Scupra nu mai este vicepreşedinte al PNL Constanţa: “Ceva s-o fi întâmplat, poate că nu am făcut totul foarte bine, dar asta o să mă facă să fiu mai bun, mai puternic pe viitor, mai înţelept, poate e nevoie de mai mult lobby”

0
2157

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, nu mai este vicepreşedinte al PNL Constanţa. În cadrul alegerilor pentru organizaţia judeţeană, desfăşurate în urmă cu câteva zile, liderii PNL au lăudat rezultatele obţinute de primari, printre care şi Scupra, doar că, spre deosebore de alţi colegi, el nu a mai obţinut funcţia de vicepreşedinte. De ce s-a întâmplat acest lucru am încercat să aflăm în cadrul unui interviu pe care primarul l-a acordat Focus Press.

Reporter: Am sesizat că nu mai sunteţi vicepreşedinte al PNL Constanţa. Ce s-a întâmplat?

George Scupra: Sunt membru în Biroul Permanent Judeţean. Am fost ales. Într-adevăr, nu mai sunt vocepreşedinte. Am fost vicepreşedinte al PNL Constanţa timp de 4 ani de zile, am fost onorat de această funcţie. Sigur, azi sunt alţi colegi. Nu am candidat pentru această funcţie, după cum aţi sesizat. Eu văd lucrurile în următoarea cheie: nu mi-am propus eu neapărat să transform lumea sau judeţul, ci mi-am propus să transform lumea mea, oraşul în care trăiesc. Apoi, nu pot să spun că strugurii sunt acri, că nu am dorit să am în continuare funcţia de vicepreşedinte, sigur că sunt alţi colegi cu rezultate la fel de bune în PNL Constanţa… Trebuie să vă spun că am fost bucuros şi onorat că, în cursul Conferinţei de alegeri, organizaţia noastră, organizaţia pe care o conduc – şi în continuare sunt preşedintele Organizaţiei PNL Ovidiu, una dintre cele mai puternice organizaţii PNL –, am fost daţi drept exemplu de preşedintele Bogdan Huţucă; la fel, preşedintele Orban, europarlamentarul Sigfried Mureşan au adus în discuţie rezultatele oraşului nostru. Sigur că ceva s-o fi întâmplat, poate că nu am făcut totul perfect şi foarte bine, dar asta o să mă facă să fiu mai bun, mai puternic pe viitor, mai înţelept, poate e nevoie de mai mult lobby şi mai multe discuţii. Am stat şi am analizat candidatura mea în BPJ şi ajung la concluzia că – trebuie să o spun, ştiţi că sunt consilier eparhial şi mă mai sfătuiesc cu IPS Teodosie – poate fi înţeles acest lucru şi în cheia de a face smerenie, de a da ascultare şi cred că, după 4 ani de zile, voi ieşi mai întărit şi voi avea şansa să candidez pentru o funcţie mai mare.

Rep.: Aţi spus „smerenie”, adică nu aţi fost suficient de ascultător. La alegeri s-a tranşat clar cine pe ce post merge, nu au existat doi candidaţi pe un loc…, iar primarul de la Ovidiu nu a mai avut loc! Cu cine nu vă înţelegeţi din conducerea judeţeană?

George Scupra: Să ştiţi că eu niciodată nu sunt ascultător. Sigur, ca orice om, sunt şi cu bune, şi cu rele. Nu sunt ascultător, nici nu fac eforturi, sunt aşa cum sunt eu, dar sunt om de echipă. Sunt om de echipă şi să nu uităm că sunt primar la al treilea mandat, cu rezultate destul de bune şi în PNL am dus deja mai multe rânduri de alegeri – parlamentare, europarlamentare, locale, cu rezultate excepţionale, spunem noi, aşa că sigur că vom munci mai mult şi vom fi şi mai buni.

Rep.: Nu vreţi să spuneţi cu cine nu vă înţelegeţi de la judeţ şi de ce nu aţi fost în lotul câştigător de vicepreşedinţi.

George Scupra: Nu am candidat pentru funcţia de vicepreşedinte (…) Nu eram pe listă, sigur că erau alţi doritori, suntem un partid mare (….)

Rep.: Cu cine veţi vota la conducerea PNL la nivel national? Cu Orban sau Cîţu?

George Scupra: Nu s-a încheiat depunerea candidaturilor, zvonistica spune că e posibil să avem şi al treilea candidat. Nu aş vrea să ies din ceea ce am discutat cu toţii în BPJ şi decizia a fost să ne hotărâm imediat ce avem un nou birou ales, ceea ce s-a şi întâmplat. Aşa că, probabil că în cel mai scurt timp, membrii BPJ ne vom întâlni, vom decide şi o să anunţăm oficial. Nu ar fi corect să anunţ eu azi şi să mă poziţionez, dacă nu am avut nicio discuţie cu colegii.

În cadrul interviului, George Scupra a vorbit şi despre proiecte, investiţii şi investitori, despre promenada oraşului şi a clarificat situaţia cherhanalei de pe malul lacului. Vom reveni şi cu aceste subiecte.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.