Investitorii imobiliari și transportatorii s-au luptat cu firmele din sectorul HORECA pentru plajele scoase la licitație

0
3745

În această lună, a avut loc o nouă licitație pentru închirierea unor sectoare libere de plajă, din Mamaia, Năvodari și sudul litoralului. S-au înscris zeci de firme, nu numai din sectorul HORECA, dar unele subsectoare au rămas libere, deși luna august bate la ușă.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a organizat, în această lună, o nouă licitație pentru închirierea unor sectoare de plajă rămase libere, deși ne aflăm în toiul verii. Și unele încă rămân libere, deoarece procedurile pentru ele au fost anulate, cu toate că s-au înscris cel puțin două firme pentru fiecare subsector.

Culmea, acest lucru s-a întâmplat și pentru sectoarele din Mamaia: Mamaia III și Mamaia V. Pentru subsectorul 4 (19.152mp) al sectorului Mamaia III au depus oferte și Vega Turism și Complex Alcor, dar ambele au obținut punctaj neeligibil. Așa că procedura a fost anulată. Iar în cazul subsectorului 6 (2.917mp) al sectorului Mamaia V, ABADL a primit doar o ofertă (deși licitația a fost anunțată încă din 22 iunie a.c.), așa că și această procedură a fost anulată. Acestea se închiriau până la finalul anului 2022.

Pentru sectorul de plajă Năvodari I, subsectorul 1b (4.883mp), au depus oferte și Primăria Năvodari și Maho Shore SRL. Oferta administrației locale a primit un punctaj neeligibil, iar cea a firmei din localitate ce oferă facilități de cazare nu a fost punctată.

Sectorul Costinești I (6.360mp) a fost câștigat de asocierea Viralex Complex 2015 SRL (firmă de construcții din localitate) cu DAF Trans 2000 (firmă de construcții din Constanța), Settima Impex din București (deține Complexul Turistic Credo Holidays din Costinești) și Elimar Litoral din Ovidiu.

Onix Residence SRL (dezvoltator imobiliar din Capitală, ce deține Complexul Neptun) a câștigat trei subsectoare ale sectorului Neptun I (peste 2 hectare în total), dar ultimul l-a pierdut în fața asocierii Transevren SRL (transportator din Constanța) cu Decebal Estival 2002 SRL, care administrează Hotelul Decebal din Neptun.

Subsectorul 1a (1.162mp) al sectorului Jupiter I nu a fost atribuit, oferta Bety Estival SRL nefiind punctată, iar cele ale Nea Interstar și Naby Estival Maritimo primind punctaj neeligibil. La fel în cazul subsectorului 1d (8.233mp) al sectorului Jupiter I. Dar subsectorul 1b (6.757mp) a fost câștigat de Asocierea Mitcos Art SRL (firmă din Ovidiu care se ocupă de baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) cu Dominic Oil SRL din Harghita, ce are ca obiect preponderent de activitate comerțul carburanților.

Pentru subsectorul 2 (2.002mp) al sectorului Venus II nu s-au depus oferte.

În cazul subsectorului 4 (3.625mp) al Cordonului Venus-Saturn I a fost anulată procedura, oferta Bety Estival SRL nefiind punctată, iar cea a Naby Estival Maritimo primind punctaj neeligibil, iar pentru subsectorul 6 (3.880mp) al Cordonului s-a primit o singură ofertă, așa că iar s-a anulat licitația.

Contractele vor fi încheiate cu firmele câștigătoare până la sfârșitul anului 2023.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.