Au fost stabilite noile valori ale contribuției lunare a părinților pentru copiii care frecventează creșele

0
297

Consilierii locali constănțeni au aprobat costul mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților/reprezentanților legali pentru copiii care frecventează creșele de stat din oraș. În 2021, cuantumul costului mediu lunar de întreținere pentru un copil în creșele de stat din oraș este de 860,5 lei.

Părinții plătesc o contribuție lunară de întreținere la creșe, pentru fiecare copil pe care îl au înscris în unitățile de învățământ ante-preșcolară, dar aceasta nu poate depăși 20% din costul mediu lunar de întreținere.

Pentru 2021 s-au aprobat 455 de locuri disponibile în creșele din Constanța.

Contribuția lunară ce trebuie plătită de părinți se determină în funcție de cheltuielile de întreținere, hrană și gospodărie, obiecte de inventar, echipament și cazarmament, materiale igienico-sanitare și altele asemenea.

Conform proiectului de hotărâre aprobat vineri, 29.01.2021, de către consilierii locali, părinții care au venit mediu cumulat de peste 700 de lei și un copil la creșă, vor plăti 172,1 lei/lunar, iar dacă au doi sau mai mulți copii înscriși la creșă, 86,05 lei/lunar pentru fiecare dintre aceștia.

Părinții care au venit mediu cumulat mai mic de 700 de lei și un copil la creșă, vor plăti 86,05 lei/lunar, iar dacă au doi sau mai mulți copii înscriși la creșă, 43,03 lei/lunar pentru fiecare.

Diferența dintre cheltuielile totale și valoarea contribuției lunare de întreținere va fi suportată din bugetul local.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.