Au început demersurile pentru achiziționarea de pontoane pentru ambarcațiuni, la Hârșova

0
941
Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova

Orașul Hârșova este situat pe malul drept al Dunării, în partea de Nord-Vest a Județului Constanța. Hârșova oferă peisaje superbe, are o bogată floră și faună, arii protejate de interes național din categoria: situri arheologice, rezervație naturală de geologic și geomorfologic. Tocmai din aceste motive, primarul, Viorel Ionescu, vrea să se ocupe mai mult de dezvoltarea turismului din oraș. Acesta a precizat că va continua demersurile pentru obţinerea statutului de staţiune balneară, iar între timp, va fi semnat un proiect pe FLAG, pentru achiziţia a două pontoane pentru ambarcaţiunile uşoare.

Iată că deja a fost lansată o achiziție publică pentru contractual ce privește furnizarea produselor constând în achiziționarea a două pontoane de acostare a ambarcațiunilor care sunt menite să asigure păstrarea ambarcațiunilor în bune conditii, în cadrul proiectului ,,Achiziționare ponton acostare ambarcațiuni în orașul Hârșova”.Pontoanele vor deservi persoanele fizice (localnici) deţinătoare de ambarcatiuni de agrement, pescarilor din zonă dar şi turiştilor. Pontoanele se vor amplasa pe malul Dunării, în albia minoră, unul în dreptul străzii Portului şi unul în dreptul străzii Nicolae lircă.

Forma pontoanelor va trebui să respecte următoarele standarde: lungime 25m x 5m, înălţime 27 cm, suprafaţa totală 125m2 (580 cuburi). Pontonul este de tip dreptunghiular realizat din cuburi din polietilenă de înaltă densitate cu înălţime de 40 cm susţinând o greutate de 368 kg/m2 conectate prin piloni de plastic. Pontonul va include o pasarelă de acces de 10 m lungime x 2.5 m lăţime executate din aceleaşi materiale respectiv cuburi din polietilena de înaltă densitate.

Capacitatea de acostare în jurul pontonului este de max 20 ambarcaţiuni cu o lungime de 5 metri în regim perrnanent şi în transit, iar dimensiunea maximă a unei ambarcaţiuni care poate acosta este de 40 m. Pontonul va fi ancorat în 16 puncte, 8 puncte în ancore de 10 kg și 8 puncte de ancorare în greutate de 200 kg. Pasarela de acces va avea prindere în două legături cu greutăţi la mal din saci şi va avea 4 prinderi stanga – dreapta la fiecare 2.5 m cu greutăţi din saci de 200 kg şi va fi legată de ponton prin piloni de împreunare din polietilenă de înaltă densitate. Acestea trebuie să fie avizate de Autoritatea Navală Română.

Valoarea estimată a contractului de furnizare pentru cele două pontoane plutitoare de acostare a ambarcațiunilor este de 512.332,80 lei fără TVA. Cei interesați pot depune oferte de preț prin platforma SEAP până la data de 06.04.2021.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.