Au trecut 10 ani de la moartea unui om, în clubul lui Gigi Chiru, iar dosarul este încă la Judecătorie

0
2177
Christian Gigi Chiru, foto: Facebook

Dosarul pentru ucidere din culpă al fostului senator Christian Gigi Chiru înaintează în instanță, cu audieri și cu noi probe administrate în cauză. Însă, din câte se pare, cursul procesului este unul greoi, dat fiind că au trecut trei ani de la trimiterea dosarului în instanță, iar judecata pe fond este departe de a se finalizat.

În iunie 2018, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a fostului senator Christian Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă, în cazul unui tânăr care a murit, în urmă cu 10 ani, într-un imobil în care funcționa un club aparținând fostului politician. Împreună cu Gigi Chiru, a fost deferit justiției și Smădu Christian-Valentin, cel care a montat o balustradă, constatâmndu-se că lucrarea era neconformă iar acest fapt a dus la un accident mortal.

Urmărirea penală a durat circa 7 ani, iar de 3 ani dosarul se află în instanță, pe rolul Judecătoriei Constanța, spre dezamăgirea celor 3 părți civile, rude ale bărbatului decedat după ce balustrada montată în incinta clubului lui Chiru s-a desprins și l-a omorât.

Ce au stabilit anchetatorii

În anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, inculpatul Chiru Gigi – Christian a demarat lucrările de consolidare şi modernizare a unui imobil în care funcţiona o discotecă din localitatea Eforie Sud, judeţul Constanţa, pentru execuţie contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Smădu Cristian-Valentin”, potrivit procurorilor  Parchetului General.

Lucrările au fost efectuate fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate.

Printre lucrări s-a numărat confecţionarea şi montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parţial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea. Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbuşit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa”, au mai stabilit procurorii.

Surse judiciare au arătat, la acea vreme, că victima era fratele unui procuror din Cluj Napoca.

Așa cum am arătat mai sus, dosarul se află la Judecătorie, pe fond, iar ultimul termen a fost marți, 20 aprilie, când s-a dat un nou termen.

Dacă în zece ani de la tragicul incident, singura fetapă finalizată în această cauză este urmărirea penală, ne așteptăm ca cercetarea judecătorească și căile de atac să mai dureze încă cel puțin 10 ani.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.