Ecoturismul în Delta Dunării, o reîntoarcere la natură şi tradiţii. Promovarea, singura soluție

0
101

Vacanţele pot arăta şi altfel decât le ştim, pot fi ocazii de a redescoperi frumuseţea naturii şi tradiţiile româneşti, prin ecoturism în Delta Dunării. Mai ales acum, în contextul în care ne aflăm în pandemie de coronavirus, când oamenii au nevoie de destinații sigure. România are însă nevoie de o mai mare promovare în Europa și în lume.

Andrei Blumer, preşedintele Asociaţiei de Ecoturism din România, a explicat de ce este nevoie de o mai mare promovare pentru partea de ecoturism și de ce trebuie să avem reglementări: “Am avut discuții despre cum Delta poate să capete o Organizație de Management. Acest management de destinație este singura soluție ar putea într-adevăr să salte turismul calitativ. Este important și pentru ecoturism, pentru că vom avea anumite reglementări astfel încât numărul de turiști pe partea de natură să înceapă să fie mai consistent și ei să aibă o experiență mai bună. Cred că avem nevoie de un grad de ocupare mai bun, în ceea ce privește nopțile de cazare. Destinațiile de ecoturism au avut în anul pandemic un grad de ocupare mai bun decât în 2019 pentru că mulți români au cautat destinații mai sigure și nu așa aglomerate”.

Despre sezonul turistic din acest an, Andrei Blumer a menționat că industria ospitalieră din Delta Dunării ar trebui să atragă mai mulți turiști străini pentru că aceștia petrec un timp mai îndelungat, ca și nopți de cazare, și sunt atrași de tradiții și natură.

“În anul 2021 rămâne o situație dificilă a turismului în general. Nu se vorbește suficient de faptul că România este o locație favorabilă pentru turism dacă ne uităm la ce se întâmplă în vestul Europei unde sunt țări care stau în lockdown de luni de zile. În România se poate face turism și eu mă aștept cumva ca această industrie să funcționeze în vara asta și vom vedea dacă vor apărea și turiști străini. Pentru Deltă a fost anul trecut o scădere de 15% acest procent însemnând turiști străini cel mai probabil. Cred că Delta Dunării ar putea să atragă mult mai mulți turiști din alte țări mai ales că aceștia nu vin pentru un weekend ci pe cel puțin o săptămână. Noi trebuie să ridicăm nivelul turistic și nu trebuie să mai avem peturi aruncate peste tot și nici infrastructură proastă, asta dacă vrem să atragem mai mulți turiști străini”, a mai adăugat Andrei Blumer.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.