Autocar plin cu români, blocat în Franţa: au prezentat teste PCR false. Șoferii au fost arestați

0
534

Un autocar care transporta 30 de români a fost interceptat de poliţişti în sudul Franţei după ce oamenii au încercat să intre în ţară cu certificate false de test PCR negativ, relatează RomâniaTV.

Un autocar plin cu zeci de români a fost oprit vineri de poliţiştii de frontieră pe autostradă, în zona localităţii Perthus din sudul Franţei. Poliţiştii francezi au precizat că autocarul era condus de doi şoferi naţionali care transportau 30 de conaţionali.

Potrivit publicaţiei Lindependant.fr, cei 30 de români, cu acte de identitate valabile, au încercat să intre în Franţa cu teste PCR false.

În urma controlului, poliţiştii francezi au stabilit că toţi cei 30 de pasageri aveau câte un un certificat fals de test PCR negativ. Mai mult, anchetatorii au precizat că documentele au fost în mod evident falsificate.

Cei doi şoferi au fost arestaţi, în timp ce pasagerii au fost trimişi înapoi în România, notează RomâniaTV.

Test PCR, obligatoriu la intrarea în Franţa

Potrivit Ministerului de Externe, starea de urgență a fost reinstituită pe tot teritoriul Franței începând cu data de 17 octombrie 2020 și a fost prelungită până la data de 1 iunie 2021.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Intrarea în Franța:

1. Persoanele care sosesc din Spațiul European (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția):

Autoritățile franceze recomandă evitarea tuturor călătoriilor neesențiale dinspre statele spațiului european către Franța, precum și din acest stat către spațiul european.

Începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, maritimă, rutieră și feroviară.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.