Autoritățile locale nu știu nici acum sigur câte doze de vaccin antiCOVID au ajuns la Constanța, la debutul campaniei

0
602
Vaccinuri primite la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Cu câteva zile înainte de debutul campaniei de vaccinare antiCOVID în România, autoritățile locale anunțau că vor fi vaccinați, în Faza 0, 155 de medici la Constanța. Apoi că au ajuns 170 de doze, apoi 265, iar cu câteva minute în urmă, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că vor fi vaccinate 270 de cadre medicale din această primă tranșă. Cine și ce să mai înțeleagă?

Înainte de a sosi primele doze de vaccin antiCOVID în România, autoritățile locale au anunțat că la Constanța, pe 27 decembrie a.c., vor fi imunizate 155 de cadre medicale în baza dozelor ce vor fi distribuite la malul mării, din trașa simbolică de 10.000 de doze de vaccin.

După sosirea acestora la Constanța, conform declarațiilor, ar fi venit 170 de doze de vaccin. Iar în următoarea zi, uite că, de fapt, sunt 265 de doze de vaccin aduse în municipiul-reședință de județ. Deci nu cinci – zece doze în plus, ci 95 suplimentare față de declarațiile deja schimbate față de prima informare.

În urmă cu câteva minute, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a anunțat că în prima zi a Fazei 0 (27 decembrie a.c.) au fost vaccinați 55 de medici, în a doua zi 65, iar marți, 29.12.2020, alte 120 de cadre medicale (deși fuseseră programate doar 106). Iar pentru data de 30.12.2020, mai sunt în stoc 30 de doze.

La un calcul simplu, reiese un total de 270 de doze de vaccin antiCOVID ajunse la Constanța pentru Faza 0. Deci… care-i adevărul, cine minte sau cine nu știe să numere ori să socotească?! Nu mai vorbim ce o scrie în documentele oficiale, de vreme ce autoritățile locale ies cu astfel de declarații și precizări.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.