Răsturnare de situație: alocațiile pentru copii cresc cu 20% de la 1 ianuarie

0
499

Alocatiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie cu 20%. Informația, care apăruse inițial ca fiind incertă, a fost confirmată în urmă cu scurt timp, pentru Realitatea PLUS, de surse guvernamentale. 

Potrivit surselor citate, decizia schimbării procentului s-a luat chiar în această dimineață. Important este, însă, că nu v-a mai exista o altă majorare a alocației pentru copii în vară. Respectiv, vorbim despre o singură majorare la 1 ianuarie, fără a mai fi urmată de o altă în luna august a anului viitor, așa cum se preconiza inițial și asta pentru ca OUG care stipulează acest lucru prevede ca alocatiile să fie majorate cu 20% din ianuarie, odată ce cererea de rexaminare a președintelui Klaus Iohannis va ajunge în Parlament.

Anterior acestei informații, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că alocațiile copiilor vor crește cu 20%, de la 1 ianuarie, iar sumele sunt prevăzute. Turcan a comentat astfel scenariul potrivit căruia majorarea ar urma să fie făcută în 2 etape, de câte 10%, de la 1 ianuarie și, respectiv, 1 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.