Autorizația de construire a unui bloc în Km 4-5, atacată în instanță

2
1818
foto cu rol ilustrativ

O autorizație primită de o societate pentru edificarea unui bloc de locuințe în cartierul Km 4-5, a fost atacată în instanță de o persoană fizică. Nu ar fi primul caz de acest gen, ba dimpotrivă, în aproape în 80 % din cazuri când se anunță construirea unui bloc într-o zonă rezidențială, apar și persoane nemulțumite care invocă fel de fel de motive.

De această dată vorbim despre un proiect de pe strada Amurgului nr. 14 Constanța, unde societatea  88 SOUTH DESIGN PROPERTIES SRL a obținut de la Primăria Constanța, pe data de 13 octombrie 2021, o autorizație de construire a unui imobil cu regim de înălțime D+P+3E, cu destinație ”bloc locuințe colective”.

Valabilitatea autorizației de construire, potrivit site-ului primăriei, este de 36 de luni, adică până în octombrie 2024, însă, din câte se pare, între timp au apărut problemele. Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrată, marți, 28 iunie, o acțiune prin care se cere anularea/suspendarea autorizației de construire, formulată de Andrei Cătălin Dancu, în contradictoriu cu UAT Municipiul Constanța și cu societatea 88 SOUTH DESIGN PROPERTIES SRL – beneficiarul lucrărilor. De menţionat că asociat unic al firmei este Florin Gabriel Pănculescu.

De precizat că această firmă este destul de nouă pe piața imobiliară, înființată în urmă cu doi ani, iar în acest interval a avut cifra de afaceri 0.

Cu privire la acțiunea din instanță, privind anularea autorizației, urmează a fi stabilit un termen de judecată, cel mai probabil în toamnă.

Daniel ALBU

2 COMENTARII

  1. Nimic nou. Vecinii mei și -au ridicat ditamai vila lângă noi, deși pe proiect scria că fac recompartimentare și modernizare a casei vechi, au dărâmat jumătate din casă, ridicând o clădire P+1+M, fără acordul vecinilor, privându -ne de lumină. Cu toate sesizările și plângerile făcute, au continuat să construiască, deși autorizația de construcție le-a fost anulată, și culmea culmilor, aceeași instanță care le-a suspendat autorizația, le-a dat o alta, pe aceeași construcție. Asta s-a întâmplat în km 5. Concluzia: mori cu dreptatea în mână, timp în care ,, șmecherii ” își văd de treburile ilegale cu acordul instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.