Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă

0
340

Reactorul 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul energetic național, fără a produce un impact pe partea nucleară sau asupra populației și angajaților. Incidentul a fost provocat de o avarie, iar echipele Nuclearelectrica acționează pentru remedierea acesteia.

Nuclearelectrica anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că Unitatea 2 a Centralei NuclearoElectrice Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național (SEN) în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10.07.2021, ca urmare a apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza și lucrează la remedierea acesteia, în vederea reconectării Unității 2 la S.E.N.

Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele funcționând conform proiectului, susțin reprezentanții companiei.

Deconectarea automată și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, pesonalului unității, populației și mediului înconjurător, precizează S. N. Nuclearelectrica.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.