Avertisment de la Bruxelles: În România, instabilitatea nu e cel mai bun scenariu

0
35

Comisarul European pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, care are în gestiune fonduri europene de sute de miliarde de euro, a declarat, luni, că „în România instabilitatea nu este cel mai bun scenariu” pentru aprobarea programelor românești și realizarea cadrului instituțional complex de absorbție a fondurilor europene 2021-2027.

Luni, la Bruxelles, Elisa Ferreira s-a întâlnit cu un grup restrâns de jurnaliști din România, în cadrul evenimentului Săptămâna Europeană a Regiunilor 2021.

Întrebată cum vede situația din România din jurul demiterii guvernului Cîțu și negocierii pentru un nou guvern, comisarul UE a răspuns: „Nu comentez asupra chestiunilor de politică internă. Noi suntem în negocieri pentru viitoarele planuri de utilizare a finanțării de coeziune, deci depinde dacă noul guvern păstrează procesul așa cum era. Cred că putem continua discuțiile, hai să vedem ce se întâmplă… Desigur, stabilitatea este un avantaj, dar cred că, probabil, România nu va face schimbări majore. Nu știm. Suntem în proces de negociere, tot așa cum suntem cu majoritatea statelor membre. În Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, am încheiat cadrul doar cu Grecia, iar cu celelalte țări lucrăm. Este un proces de negociere în derulare. Noi punem întrebări, primim răspunsuri. Lucrul important este că avem propuneri solide, care țin cont de diferitele nevoi din diferitele regiuni și noi suntem foarte interesați – imediat ce veți avea un guvern – să negociem, dar mai putem încă lucra tehnicalitățile cu oficialii, până când vine la putere guvernul. În România, instabilitatea nu este cel mai bun scenariu, dar, desigur, trăim și cu aceasta, așa cum trăim și cu instabilitatea din alte țări membre, nu e nicio problemă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.