Aveţi maşină cu numere roşii sau străine? Trebuie să trimiteţi două SMS-uri pentru a plăti parcarea la Constanţa

1
4622

Confort Urban tot montează plăcuțe de informare cu privire la tarifele de parcare prin oraș. Și mașinile care au numere provizorii pot fi parcate, iar tarifele se achită prin aplicație, cu tichete răzuibile sau prin SMS. În ultimul caz, șoferii trebuie, însă, să trimită două mesaje. Ca și cetățenii străini, care și ei primesc mesaje de avertizare.

Mai mulți șoferi care au numere de înmatriculare provizorii la mașini ne-au avertizat că primesc SMS-uri ciudate atunci când încearcă să plătească tarifele de parcare și nu înțeleg dacă au fost taxați sau nu. Același lucru pățesc și cetățenii străini.

„Pentru plată validă, retrimiteți sau corectați mesajul. Numărul de înmatriculare nu corespunde formatului standard din România“, este mesajul primit de șoferi după ce trimit un SMS pentru a achita tariful de parcare.

Totuși, reprezentanții Primăriei ne asigură că acest lucru este normal, deoarece conducătorii auto primesc un mesaj de avertizare, în cazul în care au tastat greșit numărul. Șoferii care au numere roșii la mașini și cetățenii străini trebuie să mai trimită un SMS, ca să fie taxați. Cei care au folosesc doar cartelă prepay pentru telefon, nu abonament, trebuie, însă, să se asigure că au credit. Dacă nu, nu pot trimite SMS-uri, deoarece nu pot fi taxați. Dar pot folosi aplicația de parcare ori tichetele răzuibile, pentru plata tarifelor.

În prezent, aplicația Constanța Parking permite înregistrarea oricărui tip de număr de înmatriculare, astfel că aceasta este cea mai ușoară variantă pentru plata tarifelor de parcare, pentru oricine. Doar dacă ai Internet pe telefon, desigur (dacă nu, cumpără un tichet răzuibil!) Prin aplicație, se poate alege pentru plata acestora prin SMS ori de pe card. Și poți să parchezi și 30 de minute gratuit, așa cum prevede Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor din municipiu, fără să fii obligat să achiți minimum 30 de minute în plus. De care, poate, nu ai nevoie!

Dacă alegi să trimiți direct SMS, nu prin aplicație, problema a rămas nerezolvată: trebuie să plătești minimum 30 de minute ca să beneficiezi de cele 30 de minute gratuite.

În rest, Confort Urban tot montează plăcuțe de informare cu privire la tarifele de parcare în Zonele 0 și 1 din oraș, iar apoi va trece la Zona 2. Iar plata parcării rămâne obligatorie și noaptea!

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Constanta, singurul oras din lume care a ajuns sa traiasca din parcari. Nu tu locuri de munca, nu tu industrie, nu tu agricultura. Mai nou nici turism nu mai e, ca au distrus plajele. Bugetul se sustine dintr-o aplicatie facuta pe genunchi care uneori nu functioneaza.

    Platim parcari pana murim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.