Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională impozitarea pensiilor speciale

0
455
sursa foto: digi24.ro

Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat joi la Curtea Constituțională legea care prevede impozitarea pensiilor speciale din România. Curtea Constituțională urmează să stabilească un termen de judecată pentru sesizarea transmisă de Weber.

Renate Weber a explicat că a făcut acest demers deoarece consideră că beneficiarii de pensii speciale sunt discriminați.

Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbește de o taxare. În realitate suntem în fața unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitări. Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare. Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituție, articolul 16 și articolul 56. Orice stat are dreptul să își stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați”, a spus Renate Weber.

Potrivit legii, suma care depășește pragul de 7.000 de lei din pensiile speciale va fi impozitată cu 85%. Pensiile speciale cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei vor fi impozitate, ca și până acum, cu 10%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.