B.E.C. a respins plângerea lui Vergil Chițac împotriva lui Decebal Făgădu

0
903

Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 al Municipiul Constanța a respins, ieri, plângerea formulată de candidatul P.N.L. la Primăria Constanța, Vergil Chițac, împotriva lui Decebal Făgădău, candidatul P.S.D.

Vergil Chițac a solicitat Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 al Municipiul Constanța obligarea lui Decebal Făgădău să înceteze de îndată a mai folosi în campania electorală, drept simbol/însemn/semn electoral, logo-ul „CT“ care ar aparține Primăriei Constanța; obligarea acestuia la încetarea folosirii site-ului myCT.ro în scop de propagandă electorală și la eliminarea de pe pagina de Facebook „Decebal Făgădău“ a mențiunii „pagina oficială a primarului Municipiului Constanța“.

B.E.C. nr. 1 Constanța a respins plângerea lui Vergil Chițac, ca neîntemeiată, considerând că, din probele depuse de acesta, nu rezultă că logo-ul „CT“ și site-ul myCT.ro sunt simboluri, semne sau însemne oficiale ale Primăriei Municipiului Constanța sau că acestea ar fi fost achiziționate din resurse financiare/tehnice publice.

Cu privire la solicitarea candidatului P.N.L. de a dispune eliminarea de pe pagina Facebook „Decebal Făgădău“ a mențiunii „pagina oficială a primarului Municipiului Constanța“, B.E.C. a constatat că petentul nu a indicat dispoziția legală încălcată prin această conduită, iar aspectele sesizate nu se circumscriu interdicțiilor instituite legal.

Horătârea Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 al Municipiul Constanța poate fi contestată în termen de 24 de ore de la data afișării la sediul său și pe site-ul Primăriei, la biroul electoral ierarhic superior.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.