Dosare penale la Cogealac, pentru coruperea alegătorilor

0
820
sursa foto: Strugaru Mariana, Facebook

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Rurală Cogealac s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a trei fapte penale de natură electorală, fiind înregistrate trei dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Conform unor surse, unul dintre candidaţii la Primăria Cogealac ar fi promis achitarea unor datorii ale unor cetăţeni, în schimbul promisiunii votului. “Parafarea” înţelegerii nu a mai avut însă loc, pentru că au aflat poliţiştii şi au fost deschise cele trei dosare mai sus amintite.

Surse judiciare au precizat că este vorba despre candidatul PSD la Primăria Cogealac, Cati Hristu. Momentan, dosarele sunt în cercetare.

De precizat că același Cati Hristu a mai fost cercetat, în urmă cu câțiva ani, pentru fapte similare, comise înaintea alegerilor locale din 2012. La vremea aceea, Cati Hristu a împărțit bunuri, unele voci susțineau, la vremea respectivă, că ar fi dat chiar și bani unor bătrâni, pe care îi punea să jure cu mâna pe Biblie că o să-l voteze. Împreună cu el, au mai fost cercetate încă 13 persoane, implicate în coruperea alegătorilor, într-un dosar înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța. Judecătorii au decis, îîn 2015, spre norocul inculpaților, că faptele s-au prescris, motiv pentru care s-a decis încetarea procesului penal.

A.C., DA.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.