Bacalaureat 2020! Un candidat de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanţa a fost eliminat pentru fraudă: avea asupra lui un dispozitiv audio pentru comunicare la distanţă

0
913

Un candidat de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanţa a fost eliminat din examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, pentru fraudă. Comisia de examinare susține că respectivul candidat avea asupra lui un dispozitiv audio pentru comunicare la distanţă.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) din Constanța susțin că la probă scrisă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat sesiunea august – septembrie 2020, Proba obligatorie a profilului, desfăşurată marți, 25 august 2020, au participat 782 candidaţi din 987 înscrişi.

Nu s-au prezentat 202 candidaţi. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă şi nici un candidat nu a avut temperatura peste 37,3 °C. Menţionăm faptul că în data de 24.08.2020, s-a desfăşurat proba Ea) Limba şi literatura română. Au participat 492 candidaţi din 611 înscrişi. Un candidat de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanţa a fost eliminat pentru fraudă, având asupra lui un dispozitiv audio pentru comunicare la distanţă“, potrivit ISJ.

Distribuirea lucrărilor pe tip de subiect a fost următoarea:

– Istorie- 88 candidaţi;

– Matematică- 694 candidaţi.

Subiectele şi baremul de corectare pentru Proba obligatorie a profilului au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Proba obligatorie a profilului, se va desfăşura miercuri, 26 augut 2020.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.