Bacteria E.coli, descoperită la oile moarte pe nava Queen Hind. Se lucrează în condiţii de maximă stricteţe, cu pază!

0
6181

De precizat că leşurile, care vor fi scoase din navă şi depozitate în containere ce vor fi ermetizate, vor ajunge la incinerare în localitatea tulceană Măcin, la incineratorul societăţii Cazacioc SRL.

În data de 25 februarie 2020, reprezentantul Grup Servicii Petroliere a anunţat că operaţiunea de ranfluare s-a încheiat: “Nava se află în siguranţă, la cheu”. A fost vorba despre prima parte a întregii operaţiuni, urmând ca din acest moment să înceapă acţiunile de eliberare a epavei de încărcătura biologică – adică, printre altele, de spălare a punţilor şi de descărcare a leşurilor.

sursa foto: GSP

Contactaţi de Focus Press, reprezentanţii Adminsitraţiei Porturilor Maritime Constanţa au dorit să spulbere orice îndoială: “GSP este certificat pentru această activitate din partea a doua a contractului, şi anume eliberarea navei de încărcătura biologică”. “Împreună cu Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa, compania care se ocupă de această operaţiune a pus la punct întreaga logistică necesară. Este zonă zero acolo, este un perimetru păzit de jandarmi, nu se intră, se acţionează cu costume speciale”, a declarat, pentru Focus Press, directorul adjunct al APMC, Florin Goidea. Acesta a adăugat că nu există pericol biologic, dar, având în vedere că animalele au stat atât de mult în apă, a fost descoperită prezenţa bacteriei E-coli.

“Analizele din apă au indicat valori normale, nu este pericol”, a mai spus Goidea.

De precizat că leşurile, care vor fi scoase din navă şi depozitate în containere ce vor fi ermetizate, vor ajunge la incinerare în localitatea tulceană Măcin, la incineratorul societăţii Cazacioc SRL.

Despre bacteria E.coli, conform medlife.ro:

“Escherichia coli (E. coli) este o bacterie ce se gaseste in intestinele oamenilor si animalelor.

Majoritatea tulpinilor de E. coli nu sunt daunatoare, ci fac parte din flora bacteriana sanatoasa a intestinul uman. Cu toate acestea, unele tipuri pot afecta pacientii, cum este cazul E. coli O157, una dintre cele mai puternice toxine care poate provoca o infectie intestinala. E. coli O157: H7 si alte tulpini care provoaca boala intestinala sunt denumite E. coli producatoare de toxine Shiga (STEC), dupa toxina pe care o produc.

Simptomele infectiei intestinale includ diaree, durere abdominala si febra. Cazurile mai severe pot duce la diaree sangeroasa, deshidratare sau chiar insuficienta renala.

Persoanele cu sistem imunitar slabit, femeile insarcinate, copiii mici si adultii in varsta prezinta un risc crescut de a dezvolta aceste complicatii.

Majoritatea infectiilor intestinale sunt cauzate de alimente sau apa contaminate. Pregatirea adecvata a alimentelor si igiena buna pot scadea foarte mult sansele de a dezvolta o infectie intestinala.

Alte tipuri de infectii cu E. coli pot provoca infectii ale tractului urinar – 75% pana la 95% din infectiile tractului urinar sunt cauzate de E. coli, boli respiratorii, pneumonie si alte boli, cum ar fi meningita. In unele cazuri, anumite tipuri de infectii cu E. coli pot duce la insuficienta renala. 

Majoritatea oamenilor se recupereaza in decurs de 6 pana la 8 zile in urma unei infectii cu E-coli, dar pot pune viata in pericol sugarilor si persoanelor cu un sistem imunitar slabit. Normele de igiena ajuta la prevenirea raspandirii infectiei”.

Alexandra CUCU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.