Bani de la stat pentru elevii şi studenţii români care vor să îşi cumpere calculatoare noi

0
557

Guvernul României a hotărât ca o anumită categorie de elevi și studenție să beneficieze din partea statului de ajutor pentru achiziționarea de calculatoarea noi. Bugetul alocat pentru acest ajutor este de 1,7 milioane de lei.

Anul trecut aproape două mii de elevi au fost selectați de Ministerul Educației pentru a primi un ajutor financiar în valoarea de doua sute de euro pentru achiziționarea de calculatoare.

Față de anul precedent, venitul brut pe membru de familie a crescut la cinic sute de lei, față de 250.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească elevii şi studenţii români pentru a primi cei 200 de euro de la stat?

– vârsta sub 26 de ani;

– venitul brut/ membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei.

De asemenea, este nevoie și de o serie de documente pentru obținerea ajutorului de două sute de euro. Printre acestea se enumeră: copia certificatului de naștere sau a actului de identitate a studentului/ elevului, copie de pe certificatele de naștere ale celorlalți membrii ai familiei, acte doveditoare privind veniturile familiei, declarația pe propria răspundere a părintelui sau tutorelui și adeverința eliberată de instituția de învățământ din care să rezulte că elevul a promovat minimum 45 de credite în anul universitar anterior.

Calculatoarele care urmează să fie achiziționate cu ajutorul programului EURO 200 vor trebuie să aibă în mod obligatoriu și un sistem de operare licențiat, potrivit antena3.ro.

L.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.