SNPPC solicită demisia procurorului Horodniceanu, care a avut o atitudine arogantă când a fost oprit de poliţişti în trafic

1
475
Daniel Horodniceanu. Captură video

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) solicită demisia/demiterea procurorului Daniel Horodniceanu, fost şef al DIICOT, acum vicepredinte al CSM. Este vorba despre filmarea în care magistratul a fos oprit în trafic şi a avut o atitudine arogantă la adresa poliţiştilor rutieri.

Lupul paznic la oi! Înțeleaptă vorbă a românului! Astazi a apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreședinte al CSM, a mai demonstrat, încă o dată, că, în România, articolul 16 din Constituţie este scris doar pentru fraierimea care, nu-i așa, trebuie să se conformeze și să respecte legea, lege pe care politicienii, în general, iată că și magistrații, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze polițiştii care, culmea, nu fac decât să ….. aplice legea! Având in vedere gravitatea afirmațiilor și a atitudinii la adresa Poliției Române, precum și impactul total negativ și umbra de îndoială aruncată de un asemenea comportament asupra justiției în general, magistraților în special, SNPPC solicită:1. domnului Horodniceanu:- demisia din funcția de vicepreședinte al CSM! Nu este firesc ca un vicepreședinte CSM, apărător și garant al bunei funcționări a justiției, să aibă un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT îi are în vedere atunci când își indeplinește atribuțiile. – demisia din magistratură! Este timpul să plecaţi acasă, domnule procuror, și asta pentru că, prin cel putin tentativa de trafic de influență, dumneavoastră v-ați introdus singur într-o incompatibilitate crasă cu statutul de magistrat. 2. CSM- declanșați cercetarea disciplinară a domnului Horodniceanu și luați măsurile care se impun. Nu este sănătos nici pentru români, nici pentru justiția din România, menținerea pe funcția din CSM dar și ca magistrat a unei persoane cu un vădit comportament duplicitar: dur și intransigent când alții încalcă legea dar sfidător și agresiv la adresa Poliției Române atunci când el încalcă legea și trebuie să-i suporte rigorile. Nu putem să nu ne întrebăm care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu dacă ar fi avut în lucru un dosar în care să existe o probă video cu politisti care, admonestați de un interlop, ar fi cedat presiunii și nu ar fi luat măsuri legale. Sau dacă în locul său ar fi fost un polițist cu un asemenea comportament. Probabil că îi/îl reținea și propunea arestarea lor preventivă. Nu în ultimul rând, solicităm IGPR şi MAI să ia atitudine. Să iasă în comunicare și să apere onoarea, probitatea, cinstea, curajul, pentru că dacă nu o vor face ar însemna să încurajeze acest fenomen de continuă denigrare/sfidare a legii“, au transmis reprezentanţii SNPPC.

L.B.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Acest individ pe nume Horodniceanu, nu are ce cauta in magistratura. Mentalitatea si comportamentul sau este mai aproape de un interlop dacat de un magistrat. A amenintat si nici macar nu constientizeaza acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.