Bănică rămâne șef la Proiecte Europene: singurul candidat la concursul de promovare

1
386
FOTO: LinkedIn

Marian Bănică a fost numit în funcția publică de conducere vacantă de șef al Serviciului Promovare Proiecte Europene din cadrul Direcției Generală de Proiecte a CJC, începând cu data de 16.08.2022.

Din 2008, Marian Bănică este angajat al Consiliului Județean Constanța, la Direcția Generală de Proiecte, fiind responsabil pentru mai multe proiecte finanțate cu fonduri europene ale administrației județene. De-a lungul anilor, acesta a ocupat funcția vacantă de șef al Serviciului Promovare Proiecte Europene, prin numire temporară la câteva luni.

La sfârșitul lunii iunie a.c., CJC a demarat concursul pentru ocuparea prin promovare a funcției de conducere, iar singurul candidat a fost Marian Bănică. Acesta a obținut un punctaj de 88,60 la proba scrisă și de 98 la interviu.

Astfel că miercuri, 10 august a.c., președintele CJC, Mihai Lupu, a semnat dispoziția privind încetarea exercitării temporare a functiei publice de conducere vacante de către Bănică, începând cu data de 16.08.2022, și revenirea pe postul deținut anterior, apoi pe cea de încetare a raportului de serviciu al acestuia pentru postul de inspector susperior și, în final, pe cea de numire la conducerea Serviciului Promovare Proiecte Europene, în urma promovării concursului.

Potrivit declarației de avere depuse în mai a.c., Marian Bănică nu deține terenuri sau clădiri, doar un autoturism Opel cumpărat în 2009 (în 2020, familia Bănică avea în proprietate un apartament în Constanța, de 48,45mp, achiziționat în 2003). În plus, are o colecție de artă estimată la 10.000 de euro. În 2021, acesta a încasat de la CJC venituri totale de 114.432 de lei, față de soția sa, care lucrează în privat și a obținut aproape 40.000 de lei. Aceasta deține un teren agricol de 420mp, în Tuzla, cumpărat în 2008.

Bănică este acționar la SC Instalații SA Constanța și la SIF Transilvania, și până în 2026 plătește un credit de aproximativ 90.000 de lei.

Șeful Serviciului Promovare Proiecte Europene din cadrul CJC a absolvit studiile de licență și master la Facultatea de Istorie, Drept şi Ştiinţe Administrative a Universității „Ovidius“ din Constanţa, iar din 2015 este doctor în istorie, al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga“ din cadrul Academiei Române.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. de istorie, specialist in proiecte europene. La un oras de talia Constantei…
    Alooo, angajati ingineri cu experienta si harnici, ati ajuns la un milion accesat iar Bolojan se apropie de un MILIARD!
    Spunea bunica, maicaa, nu toate mustele fac miere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.