Bărbat decedat în spital de botulism după ce a mâncat pește

0
2321

După ce a mâncat pește gătit acasă, un bărbat în vârstă de 58 ani, din județul Olt, a ajuns în stare gravă la spital, iar în cele din urmă a decedat. Diagnosticul, confirmat după decesul pacientului, a fost acela de intoxicație cu toxină botulinică.

Bărbatul, potrivi știripesurse.ro, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina în data de 15 septembrie 2022 cu tuse și probleme de respirație. Starea sa s-a degradat treptat și în cele din urmă a decedat în data de 21 septembrie în Secția Terapie Intensivă.

Este vorba de un pacient de 58 ani, din mediul rural, care s-a prezentat în 15 septembrie la Spitalul Slatina, a fost internat, și diagnosticul de deces, după autopsie, este stop cardio respirator și intoxicație cu toxina botulinică. Ancheta este în derulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Botulismul este definit ca o toxiinfecție alimentară severă cauzată de o neurotoxină produsă de Clostridium botulinum și afectează omul și numeroase specii de animale. Se manifestă prin paralizia progresivă a mușchilor scheletic.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.