Se reiau operațiile în spitale după ce producătorul de Neostigmină a livrat în România medicamentul

0
725

Reprezentanții Zentiva, producător al medicamentului Miostin – cu substanța activă neostigmină, cel din cauza lipsei căruia în Spitalul Județean Constanța nu mai poate asigura decât operațiile de urgență au anunțat că au reușit să asigure necesarul spitalelor pentru pentru următoarele trei luni.

Simona Cocoș, director general Zentiva România a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că înainte de oprirea producției au fost anunțați toți factorii implicați.

„Imediat ce am luat decizia opririi producției medicamentului din cauza unor neconformități în calitatea produsului finit, am informat autoritățile din domeniul sănătății, ANMDMR și Ministerul Sănătății, precum și profesioniștii din domeniul medical.

Am tratat cu toată seriozitatea problema legată de întreruperea temporară și am făcut toate demersurile pentru a urgenta reînceperea producției, în cele mai bune condiții de siguranță, pentru a asigura necesarul pacienților.

În acest sens, am finalizat producția a 51.000 cutii de Neostigmină care au ajuns în depozitele noastre la finalul săptămânii trecute. Am informat distribuitorii de disponibilitatea medicamentului și sperăm ca în cel mai scurt timp medicamentele să ajungă la spitalele care au nevoie. Conform estimărilor noastre, această cantitate acoperă necesarul pentru 90 de zile al spitalelor“, se arată în comunicatul de presă.

C.S.

Pe același subiect:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.