Bărbatul din cauza căruia o persoană a fost împușcată în cap de polițiști tot cere să fie liberat condiționat de la Poarta Albă

0
705
Echipaj de poliție. FOTO Cătălin SCHIPOR

Tribunalul Constanța a respins definitiv, în această săptămână, o nouă cerere de liberare condiționată a lui D-VH, din Penitenciarul Poarta Albă. Acesta a fost condamnat pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis și sub influenţa alcoolului.

În decembrie 2019, o patrulă formată din doi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Năvodar a observat, pe Bulevardul Năvodari, un autoturism care avea parbrizul spart, motiv pentru care au făcut semnal de oprire pentru şoferul respectiv. Maşina nu a oprit, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acesteia. În timpul urmăririi, poliţiştii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, dar autoturismul şi-a continuat deplasarea până în zona unei bariere de cale ferată, iar aici oamenii legii au încercat, din nou, oprirea maşinii. Au tras un foc de avertisment în plan vertical şi alte cinci spre autoturismul care făcea manevre de întoarcere. La un moment dat, maşina respectivă s-a îndreptat intenţionat către poliţişti, iar aceştia au fost nevoiţi să se retragă în autospecială.

La intrarea în localitatea Corbu, autoturismul a virat la dreapta pe un teren agricol, unde a fost abandonat, iar două persoane au fugit de la faţa locului. O altă persoană a fost găsită de poliţişti pe bancheta din spate, inconştientă, cu o plagă împuşcată la nivelul capului. Victima a murit ulterior la Spitalul Judeţean Constanţa.

În iulie 2020, D-VH, șoferul mașinii, a fost condamnat de Judecătoria Constanța la 3 ani şi 2 luni de închisoare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis și sub influenţa alcoolului. Iar în noiembrie 2020, hotărârea a fost menținută, definitiv, de Curtea de Apel.

Din februarie 2022, bărbatul a depus, deja, trei cereri de liberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă, dar de fiecare dată Judecătoria Medgidia, iar apoi Tribunalul Constanța i-au respins solicitările ca inadmisibilă, neîntemeiată sau nefondată. Ultima oară, marți, 2 august a.c.

D-VH va putea reînnoi cererea de liberare condiționată peste trei luni.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.