Biciclist sancționat pentru conducere sub influența alcoolului

0
835
Imagine cu rol ilustrativ, sursa foto: Jurnalul Prahovean

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, împreună cu cei ai Biroului Rutier Constanța, au desfășurat o acțiune privind legalitatea conducerii trotinetelor electrice și a bicicletelor, pe raza municipiului Constanța.

În urma activităților, polițiștii rutieri au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 5.700 de lei, dintre care 15 conducătorilor de trotinete electrice.

Biciclist amendat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

O noutate în privința acțiunilor polițiștilor, am putea spune, sau, mai degrabă, o situație mai rar întâlnită, este sancționarea unui biciclist care conducea beat. Polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 46 de ani, care a condus o bicicletă pe strada Cumpenei, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform art. 41, punctul 3 din OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulaţiei bicicletelor, acestea și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei pistei, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni în timpul deplasării pe bicicletă sau trotinetă este interzisă.

Nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor sau a trotinetelor electrice constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a II a de sancțiuni, respectiv 4-5 puncte amendă (580-725 lei).

Nerespectarea normelor privind dotarea bicicletelor sau a trotinetelor electrice, se sancționează contravențional cu amendă prevăzută în clasa a III de sancțiuni, respectiv 6-8 puncte amendă (870-1160 lei).

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.