Pacienții din Județean, investigați cu aparatură de ultimă generație: trusa de videobronhoscopie asigură diagnosticarea cât mai precisă a afecțiunilor bronhopulmonare

0
294

Dotarea cu echipamente de ultimă generație continuă la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Cea mai complexă unitate medicală din Dobrogea dispune începând de vineri, 16 octombrie a.c., de o trusă de videobronhoscopie dotată cu High Definition TV (HDTV) și Narrow Band Imaging (NBI), sisteme ce permit diagnostice de înaltă finețe. Echipamentul este esențial pentru diagnosticul și tratamentul neoplasmelor bronhopulmonare, patologiei infecțioase bronhorespiratorii, extracției de corpi străini.

Echipamentul vechi era depășit fizic și moral, prin urmare, mai ales în situația actuală, era imperios necesar să achiziționăm unul nou, de înaltă performanță, care să asigure diagnosticarea cât mai rapidă și precisă a afecțiunilor bronhopulmonare”, a declarat ș.l. dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Aparatura de ultimă generație a fost instalată vineri în cabinetul de Explorări respiratorii din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale și, tot vineri, personalul medical a fost instruit, urmând ca săptămâna viitoare să fie efectuate primele investigații.

Trusa de videobronhoscopie, a cărei valoare este de aproape 310 000 lei, a fost achiziționată din fondurile  proprii ale SCJU, fiind unul dintre obiectivele cuprinse de conducerea SCJU pe lista de investiții din acest an.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.