Bilanț în urma controalelor din spitale: ce au descoperit reprezentanții ISU

0
220

Reprezentanții ISU DObrogea au prezentat o parte din rezultatul controalelor făcute în unitățile medicale din județ. Potrivit celor declarate de aceștia, se pare că au fost descoperite mai multe nereguli, atât din partea managerilor unităților, dar și din partea pacienților și aparținătorilor acestora.

Inspectorii ISU au găsit, în camerele pacienților, tot felul de aparate de încălzire, precum aeroterme, calorifere și reșeuri, dar și lumânări.

Au fost găsite și înlăturate în mod operativ în timpul acestor controale. Având în vedere dinamica din spitalele COVID, improvizații pot apărea tot timpul, dar managerii spitalelor au dat dovadă de foarte multă aplecare, iar la noi au găsit întotdeauna asistență tehnică de specialitate atunci când au solicitat. Dacă au fost găsite improvizații, au fost luate și măsuri de remediere a acestora în același timp”, a declarat col. Mihai Georgescu din cadrul ISU Dobrogea.

În acest moment, un număr de 4 spitale din județ au nevoie de autorizație de securitate la incendiu, potrivit ISU.

”Legislația permite funcționarea acestor spitale, termenul până când vor obține această autorizație de securitate la incendiu a fost prevăzut prin OUG 80/2021 iar termenul final este 31 decembrie 2022”. (…) În toate spitalele suport COVID din județul Constanța, zilnic se desfășoară activități, din 3 în 3 ore, până la ora 21:00, de către echipajele de intervenție care monitorizează concentrația de oxigen existentă în secțiile ATI, verificarea instalațiilor electrice prin vizualizare și instruirea personalului, iar acolo unde se constată depășirea concentrației de oxigen se dispune aerisirea pentru înlăturarea stării de pericol”, a mai adăugat colonelul Mihai Georgescu din cadrul ISU Dobrogea.

L.M., D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.