Bilanţ: ITM Constanţa a retras de pe piață măşti şi mănuşi de protecţie de aproximativ 300.000 de dolari

0
966

În cadrul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, alături de Serviciul Control Sănătate și Securitate în Muncă există la SSM și un serviciu de supraveghere a pieței. În repetate rânduri inspectorii ITM au respins vânzarea măștilor de protecție intrate în țară prin Portul Constanța. Anul trecut, la Constanța au fost interzise respectiv retrase de pe piață produse în valoare totală de 294.795 de dolari.

Altfel spus, de pe urma pandemiei de coronavirus mai mulți agenți economici au făcut o adevărată afacere. Unele firme s-au înființat peste noapte, iar altele care au domeniu de activitate total opus celui de distribuire a materialelor sanitare au încercat să aducă din China, prin Portul Constanța, mai multe materiale neconforme. Însă, agenții vamali au sesizat ITM Constanța, iar inspectorii s-au deplasat la fața locului și nu au permis intrarea acestora pe piață.

În anul 2020 au fost făcute 7 notificări vamale. În urmă controalelor efectuate au fost interzise respectiv retrase de pe piață produse în valoare totală de 294.795 USD (măști protecție nețesute, mănuși din latex, măști din material textil nețesut, mănuși de protecție).

În anul 2020 inspectorii de muncă SSM au efectuat un număr de 2.155 controale fiind constatate un număr de 3.939 deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere cu termene scadente și au fost aplicate 3684 avertismente și 255 amenzi în valoare totală de 704.500 lei. În domeniul supravegherii pieței inspectorii de muncă au efectuat 112 controale, verificând aplicarea dispozițiilor legale referitoare la introducerea pe piață a produselor reglementate din domeniul de competență al Inspecției Muncii și au făcut verificări în acest sens la un număr de 289 produse.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.