Bilanțul COVID-19 la sfârșit de sezon estival pe litoral

0
164
Acces pe plajă. FOTO Cătălin SCHIPOR

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.688 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 42 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.199 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 249 de persoane internate, dintre care 208 din județul Constanța și 41 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 929 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 102 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 88 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 52 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 92 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 17 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 64 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 154 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 46.500 de lei), dintre care 31 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 4.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 36 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 30 august a.c., peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 556 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.