Începerea noului an școlar va veni cu un val de concedii medicale ale cadrelor didactice? Unii părinți și-au retras copii din învățământ

0
464
sursa foto: www.yestermorrow.eu

La data de 14 septembrie, odată cu începerea noului an școlar, cursurile ar trebui să se reia, însă, deși mai sunt doar două săptămâni până la acest moment, încă există numeroase semne de întrebare legate de procedurile care vor trebui urmate pentru prevenirea răspândirea virusului COVID-19.


În aceste condiții, numeroși profesori, dar și părinți, intenționează să absenteze de la deschiderea școlilor, potrivit unor surse din învățământ, notează stiripesurse.ro

Asta, în condițiile în care există mii de profesori au peste 60 de ani sau suferă de diverse boli cronice, numeroase cadre didactice intenționează să-și ia concediu medical la începerea școlii, cel puțin două săpămâni, până la lămurirea situației. Există temerea că în școli vor apărea rapid focare de COVID, ceea ce va duce la închiderea școlilor.

Situația nu este foarte diferită nici în rândul părinților. Potrivit surselor din învățământ, directorii de școli se confruntă cu un val de solicitări din partea părinților care nu vor să-și dea copiii la cursuri în primele săptămâni.


Există și situații extreme, de părinți care au optat pentru retragerea copiilor din sistemul public de învățământ, considerând umilitoare și traumatizante măsurile anunțate, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii tot timpul și panourile de plexiglas în jurul băncilor.

Cu toate acestea, vicepremierul Raluca Turcan afirma în urmă cu două zile că Guvernul deţine date conform cărora peste 60 la sută dintre părinţii cu copii de vârstă şcolară îşi doresc ca aceştia să revină în bănci în noul an şcolar, “evident, cu măsurile de protecţie”.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.