Biserica Catolică, pe cale de a beatifica primul Sfânt milenial!

0
1025

Lumea creştină aşteaptă primul sfânt din generaţia milenial. Este vorba de Carlo Acutis, un tânăr care a murit la doar 15 ani și este la un miracol distanță de a a fi beatificat de către Biserica Catolică, notează NBC News.

Italianul Carlo Acutis care a folosit Internetul pentru a răspândi mesajul creştin al bisericii ar putea fi declarat chiar protector al reţelei mondiale de informaţii. Mai mult decât atât, prin intermediul Internetului, Carlos Acutis ar fi salvat un băiat din Brazilia de o boală îngrozitoare prin rugăciune.

Biserica Catolică a anunţat beatificarea lui Carlo în luna octombrie, după ce ceremonia a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. 

Trebuie spus că beatificarea este ultima etapă înainte ca o persoană să devină sfânt, o dovadă a faptului că Biserica Catolică confirmă că sufletul persoanei a ajuns în rai și are abilitatea de a-i ajuta pe cei cărora se roagă în numele său.

Prima minune a lui Carlo Acutis


În luna februarie anul acesta, suveranul pontif i-a atribuit lui Acutis un miracol pe baza unei vindecări inexplicabile din 2013. Un băiat din Brazilia s-a vindecat de o maladie severă a pancreasului după ce un preot s-a rugat lui Acutis timp de tei zile în numele băiatului.

Sisţinerea pe care Papa o acordă acestui tânăr este văzută şi ca un semnal în promovarea părţilor benefice ale tehnologiei, papa fiind el însuşi un internaut redudabil, cu un cont de Twitter urmărit de aproape 5 milioane de oameni din întreaga lume, scrie b1.ro

Dacă ce un al doilea miracol va fi descoperit tânărul Carlo Acutis va fi confirmat drept sfânt, iar Vaticanul are speranţe foarte mari cu privire la asta.

Protectorul Internetului

Şeful departamentului care se ocupă cu alegerea sfinţilor de la Vatican, Cardinalul Angelo Becciu, a declarat că Acutis ar fi candidatul potrivit pentru a proteja persoanele care folosesc Internetul. 

„Aceasta e speranța mea, că ar fi un exemplu ideal pentru toți tinerii”, a declarat cardinalul.

„Carlo a înțeles că Internetul poate fi folosit ca o bombă atomică pentru bine dar că poate fi folosit și pentru a face rău, pentru a diminua persoana umană”, a declarat şi mama potenţialului sfânt, Antonia Acutis.

Adolescentul italian a lăsat în urma sa şi un avertisment memorabil cu privire la pericolul pierderii individualității pe Internet: „Toți se nasc un original, dar mulți mor fotocopii”.

Biserica Catolică a recunoscut până acum aproximativ 10.000 de sfinţi, potrivit Pew Research Center. Printre aceştia se numără patroni ai animalelor sau cauzelor pierdiute, prin urmare un patron al internetului nu ar fi chiar disonant cu politica Vaticanului. 

https://www.nbcnews.com/video/young-italian-computer-genius-moves-one-step-closer-to-becoming-a-saint-86045765536

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.