Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, mijlocitorul celor deznădăjduiţi şi vindecătorul celor bolnavi

0
33

În fiecare an, la 5 mai, Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, mijlocitorul celor deznădăjduiţi şi vindecătorul celor grav bolnavi. Sfântul Efrem a făcut nenumărate minuni şi vindecări cu toţi cei care i se adresau cu rugămintea de a primi tămăduire. Astfel, a tămăduit mulţi oameni de cancer, diabet, leucemie, paralizie, epilepsie, boli de ochi, de oase, de cap, de stomac, de articulaţii, boli ale inimii şi creierului, hemoragii, a oferit ajutor în timpul operaţiilor, salvând oamenii pe patul de moarte.

Sfântul Efrem a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni pentru multa răbdare şi chinurile pe care le-a suferit, dar şi pentru smerenie şi aşteptarea până în zilele noastre, ca să-i încredinţeze pe toţi creştinii ortodocşi de puterea vindecătoare a sfinţilor care au bineplăcut lui Dumnezeu. Tocmai de aceea şi numele cu care este cunoscut este „Sfântul Efrem cel Nou Taumaturgul”. Creştinii care se roagă Sfântului Efrem cu smerenie, credinţă şi dragoste dobândesc rapid ajutor de la Dumnezeu, prin mijlocirea sa. Au fost scrise cărţi întregi cu răvaşele de mulţumire şi istorisirile tuturor vindecărilor petrecute prin mijlocirea Sfântului Efrem cel Nou.

Miercuri, 5 mai, Biserica Ortodoxă îl cistește pe Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou. Cu acest prilej, de la ora 08.00, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sf. Efrem cel Nou și Sf. Dionisie cel Smerit” din apropierea localității Târgușor, Peștera Liliecilor.

Hramuri ale Sfântului Efrem, în România

Parohia nou-înfiinţată de Arhiepiscopia Bucureştilor în localitatea Mogoşoaia, judeţul Ilfov, are hram pe Sfântul Efrem cel Nou. Mănăstirea „Sfântul Dionisie Exiguul” din localitatea Târguşor, judeţul Constanţa, are, de asemenea, al doilea hram „Sfântul Efrem cel Nou”.

Datorită evlaviei maicilor de la mănăstire şi a părintelui slujitor, stareţa mănăstirii de la Nea-Makri a dăruit mănăstirii dobrogene un papucel care a încălţat picioarele Sfântului Efrem, după obiceiul îndătinat deja acolo, iar de curând şi un veşmânt. Hramul acestei mănăstiri a început în seara de luni, 4 mai 2015, când s-a făcut slujba Privegherii în cinstea Sfântului Efrem, săvârşită de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Veşmintele care au stat pe sfintele moaşte ale Sfântului Efrem cel Nou sunt aşezate într-o raclă confecţionată special, sfinţită de chiriarhul locului cu ocazia hramului. În Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt două biserici care au primit al doilea hram în cinstea Sfântul Efrem cel Nou: Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Galaţi şi Biserica „Sfinţii Nectarie şi Sfântul Efrem” din Bărboşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.