Bisericile din județul Constanța lăsate fără preoți. IPS Teodosie i-a convocat pe toți la Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei

0
1982
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Cătălin SCHIPOR

Decizie fără precedent în Eparhia Tomisului. Supărat că indiferent de abordare a deciziei de interzicere a pelerinajului de hramul Mănăstirii Peștera Sf. Ap. Andrei, tot nu se ridică interdicția, IPS Teodosie a dat ordin ca tot ce înseamnă față bisericească și personal clerical și monahal din subordinea sa să fie prezent pe 30 noiembrie la lăcașul de cult sus amintit.

Arhiepiscopia Tomisului a trimis o adresă internă către toate protoieriile prin care se cere, „pentru deplina cinstire a Sfântului Apostol Andrei creștinătorul tuturor românilor“, ca bisericile din județul Constanța să rămână goale de marea sărbătoare. Credincioșii vor putea să intre să se roage, dar nu vor putea asista la nici o slujba. Asta pentru că absolut toți preoții au primit delegare pe 30 noiembrie să participe la slujba de la mănăstirea cu acest hram.

„În data de 30.11.20202, toți preoții din Eparhia Tomisului, personal clerical și monahal, sunt delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea peștera Sfântului Andrei din Localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală“, se arată în documentul semnat de IPS Teodosie.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.