Blocul afectat de incendiul de la biserica din cartierul Tomis Plus este în curs de reabilitare: este refăcută fațada

0
1591

În urma incendiului izbucnit la sfârșitul lunii august a.c., la anexa unei biserici din cartierul Tomis Plus, un bloc de locuințe din imediata vecinătate a fost afectat de flăcări, astfel încât a devenit nelocuibil. A fost afectată fațada, pe partea cu biserica, dar și instalațiile și tâmplăria, iar unele apartamente au fost afectate și de fumul gros care a intrat în interior. În aceste condiții, locatarii au fost nevoiți să se mute, temporar, până la renovarea imobilului.

A trecut o lună de la acest incident, care a avut loc în data de 28 august a.c., când salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea flăcărilor ce au cuprins o anexă a bisericii aflate în construcție. Aceasta nu figura în evidențele pompierilor, după cum ne-au declarat oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, întrucât era destinată depozitării materialelor de construcție și a uneltelor folosite de muncitori.

Însă, în realitate, aici se desfășurau slujbe religioase cu lume multă, în condițiile în care această magazie era alimentată la o sursă de curent provizorie, ce nu făcea față tuturor consumatorilor electrici din interior. Mai mult decât atât, înăuntru se și gătea la aragaz cu butelie, ba existau și frigidere și lăzi frigorifice, despre care se știe că necesită un oarecare consum de energie, depășind parametrii pentru care fusese făcută alimentarea cu curent.

În aceste condiții, un scurtcircuit a fost suficient să aprindă întreaga structură, iar flăcările s-au extins la blocul învecinat. Locatarii acestuia s-au trezit dintr-o dată că nu mai pot locui în această clădire, după ce incendiul le-a afectat alimentarea cu curent și le-a distrus ferestrele și le-a afumat apartamentele.

Între timp, a fost refăcută instalația electrică distrusă și au fost înlocuite ferestrele și ușile afectate de flăcări. Mai mult decât atât, din câte se pare, o firmă se ocupă de reabilitarea fațadei. În acest moment, pe toata latura afectată este montată o schelă, iar muncitorii lucrează la refacerea izolației.

Locul în care se afla anexa cuprinsă de flăcări a fost curățat și eliberat de toate resturile rezultate în urma incendiului.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.