Afaceristul Dorinel Turcu vrea să construiască un aparthotel cu cinci etaje, în Mamaia: va mai dispărea un spațiu verde

0
249

Afaceristul Dorinel Turcu intenționează să construiască un alt imobil în stațiunea Mamaia. Din această cauză, Primăria Constanța a publicat un anunț de consultare premergător elaborării unui plan urbanistic de detaliu pentru investiția ce ar putea să se realizeze pe Bulevardul Mamaia, la numărul 428.

Orient Construct Decor SRL deține un teren de 399mp în stațiunea Mamaia, cumpărat în iulie 2020. Acesta este situat în fața Hotelului Richmond, între Hotelurile Marie și Tomis Garden, iar aici firma vrea să construiască un aparthotel cu regim de înălțime P+4E-5R. Clădirea va avea o înălțime de 35,4mp, iar ultimele două niveluri se vor retrage 75%, respectiv 50% din suprafața nivelului inferior neretras.

Terenul este încadrat în categoria „curți construcții“, dar după cum se poate observa cu ochiul liber, de oricine, el este de fapt un spațiu verde. De altfel, terenul este și liber de construcții și nu este împrejmuit.

Societatea comercială vrea să i se permită să construiască aparthotelul cu un procent maxim de ocupare a terenului de 50% și un coeficient de utilizare de 4. Astfel, ar rezulta 14 apartamente de închiriat

Terenul dispune de interdicții temporare de construire, conform Certificatului de urbanism nr. 3250/20.10.2020, emis de Primăria Constanța, pentru a fi utilizat în scopul elaborării unui Plan Urbanistic de Detaliu, lucru pe care asociatul majoritat al firmei, Dorinel Turcu, vrea să îl facă acum. Așa că a inițiat consultarea publică.

Planul urbanistic de detaliu are caracter de reglementare specific pentru un teren în relație cu cele învecinate. El reprezintă instrumentul de proiectare urbană care reglementează retragerile față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, procentul de ocupare a terenului, accesuri auto și pietonale, conformarea arhitectural-volumetrică, modul de ocupare a terenului, designul spațiilor publice. PUD-ul nu poate modifica PUZ-urile, de exemplu, ci doar detalia modul specific de construire în raport cu funcționarea zonei și cu identitatea arhitecturală a acesteia, în baza unui studiu de specialitate.

Orient Construct Decor SRL a mai obținut, în data 17 iunie a.c., de la Primăria Constanța, un certificat de urbanism pentru construirea unui hotel cu opt etaje în parcarea Hotelului Doina din Mamaia. Tot după ce a elaborat un PUD.

Firma a fost înfiinţată în decembrie 2015, având sediul social pe strada Interioară, numărul 2 din municipiul Constanța. Administratori și asociați sunt Dorinel Turcu (51% din capitalul social), Alina Simona Turcu (10%) și Eugenia Georgescu (5%), dar și Dinamic Decor SRL (34%). În 2021 nu a avut activitate și a raportat pierderi de peste 186.000 de lei, având un număr mediu de doi angajați.

Dinamic Decor SRL este controlată de China Construction Development Limited, cu sediul în China, cu 95% din capitalul social. Alina-Mihaela Panciu are 5% din capitalul social și administrează firma. În 2021 nici aceasta nu a avut activitate, raportând pierderi de peste 110.000 de lei, având un singur angajat.

Loredana MIHAI, Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.