Blocul care urmează să fie construit în zona plajei Trei Papuci, la mâna consilierilor locali. Mai mulți constănțeni au făcut scandal și au inițiat o petiție

0
731

Blocul de șase etaje pe care Stere și Sultana Ștefan vor să îl ridice între sediul IPJ Constanța și plaja Trei Papuci a stârnit nemulțumirea mai multor constănțeni. Mai multe persoane fizice și juridice au depus sesizări la Primăria Constanța, și a fost inițiată și o petiție cu privire la PUZ-ul inițiat de familia Ștefan, deoarece, potrivit constănțenilor, nu se respectă mai multe aspecte. Cu toate acestea se pare că proiectul a îndeplinit toate condițiile pentru a ajunge să fie supus la vot în ultima ședință de Consiliu Local.

Consilierii locali au 63 de proiecte pe ordinea de zi a ședinței din data de 21 septembrie, iar proiectul 51 face referire la „aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de bd. Mamaia, str. Patriei și str. Renașterii, inițiator Ștefan Stere”. Dacă va întruni numărul necesar de voturi construcția blocului va putea începe. Precizăm că mai mulți constănțeni au depus sesizări în perioada în care proiectul a fost în consultare publică și au semnalat faptul că viitoarea construcție nu este oportună și că proiectul nu respectă mai multe aspecte.

Totodată, acum mai bine de o lună a fost lansată și o petiție online pentru contestarea PUZ-ului nr. 593, PUZ – delimitat de strada Patriei, bulevardul Mamaia, strada Renașterii, țărm Marea Neagră. Potrivit inițiatorilor, un PUZ trebuie să fie elaborat în interesul comunității, nu a grupurilor de interese care vor să distrugă urbanistic faleza costieră a Municipiului Constanța. 

„Nu înțelegem propunerea de justificare a spațiilor verzi, când acestea se regăsesc că și noutate zonală doar între potențialul imobil P+7E și viitoarea șosea de acces dintre stradă Patriei și stradă Renașterii pentru construcțiile noi, iar restul spațiilor verzi menționate există și în prezent, nefiind contribuția antreprenorului în a le menține în această formă. Nu mai vrem blocuri între case, blocuri înghesuite între blocuri, vrem construcții cu locuri de parcare suficiente și spații verzi decente. Vrem să putem coborî pietonal la mare pe niște scări care să NU ne pună sănătatea în pericol, precum cele (în)existente astăzi!  Arătam totodată că nu există o cale existența de acces la amplasament, atât propunerea de acces precum și cea de descărcare a traficului făcându-se prin această propunere de PUZ pe două alei actualmente subdimensionate, care, în nici un caz nu pot prelua și trafic suplimentar”, se arată în textul petiției.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.