Bogdan Bola pregătește o lege a plajelor. Reglementări noi pentru cei care intră cu câinii pe plajă și pentru iubitorii de kiteing

0
3046
Bogdan Bola

Turismul la Marea Neagră este într-o continua schimbare, iar în ultimii ani au apărut din ce în ce mai multe contracte de închiriere a sectoarelor de plajă, iar acest lucru a stârnit nemulțumiri în rândul constănțenilor, dar și al turiștilor care nu doreau să închirieze un șezlong, ci pur și simplu să stea pe nisip. Probleme au și iubitorii de animale, care, conform legislației în vigoare, nu au voie să se plimbe cu câinii pe plajă. De asemenea, în ultimii doi ani tot mai mulți practicanți de kiteing ies cu plăcile pe mare, însă dacă cineva ar vrea să înființeze un astfel de centru, nu va putea, deoarece legea nu îi permite.

Bogdan Bola, directorul ABADL și candidat din partea PNL la Camera Deputaților, are în plan să vină cu mai multe reglementări pentru sectoarele de plajă de pe litoralul românesc și chiar să inițieze o lege a plajelor. Acesta susține că va avea o discuție pe această temă cu secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol, în perioada imediat următoare.

„Trebuie să avem reglementări ferme în mai multe aspect legate de plajele de pe litoral. Inclusiv pentru persoanele care își plimbă câinii pe plajă. În același timp, de ce nu există alte construcții sau plaje de tip sportiv, plaje în care să se poată practica sporturi nautice cum ar fi kiteing? Mai exact dacă cineva dorește să își facă un centru de kiteing în acest moment, plăcile și celelalte ustensile de care ar avea nevoie, acelea nu încap într-o construcție de trei pe trei metri așa cum prevede legea în aceste momente. Legislațiile în vigoare și PUZ-urile sunt de cel puțin 10 ani de când era un altfel de turism la Marea Neagră, erau mult mai puțini turiști, plajele nu erau atât de bine amenajate, nu existau atâtea contracte de închiriere a plajelor. Toate acestea conduc la haosul care este acum pe plaja noastră. Eu am stabilit și o întâlnire în perioada următoare și cu Emil-Răzvan Pîrjol, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, pe tema aceasta, să vedem cum putem armoniza legislația în ceea ce privește plajele”, a precizat Bogdan Bola, directorul ABADL.

Bogdan Bola s-a făcut remarcat la conducerea ABADL datorită controalelor pe care le-a desfășurat pe litoral, dar și pentru amenzile pe care le-a aplicat unor oameni cu destulă influență în județul nostru.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.