Bogdan Despescu, despre întâlnirea de taină dintre șefii Poliţiei şi membrii clanului Duduianu: “Poliția nu a negociat siguranța populației sau aplicarea legii”

0
149

Poliția Română nu ar fi negociat siguranța populației și nici aplicarea legii, cu nicio persoană, spune chestorul șef Bogdan Despescu, într-o declarație oficială făcută la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a cerut explicații publice pentru întâlnirile nocture dintre șefii poliției și membri ai Clanului Duduianu.

Live: Declaraţii de presă la sediul Poliţiei

Live: Chestor-șef de poliție Bogdan Despescu face declaraţii de presă la sediul IGPR

Publicată de Observator pe Joi, 27 august 2020

Bogdan Despescu a afirmat că evenimentul din București a fost permanent monitorizat pentru a preveni incidente grave și, pentru că existau date că la înmormântare ar urma să participe 3000 de persoane, polițiștii s-au văzut nevoiți să organizeze mai multe acțiuni la nivel național.

”Existau date că la procesiunea din 9 august erau așteptate aproximativ 3.000 de persoane. Această situație putea să ducă la răspândirea infecției cu coronavirus, prin încălcarea normelor sanitare. De asemenea, exista riscul producerii unor acte de violență de natură să afecteze ordinea publică în Capitală”, a spus Despescu.

Existau date că la procesiunea din 9 august erau așteptate aproximativ 3.000 de persoane. Această situație putea să ducă la răspândirea infecției cu coronavirus, prin încălcarea normelor sanitare. De asemenea, exista riscul producerii unor acte de violență de natură să afecteze ordinea publică în Capitală”, a spus Despescu.

„Prima armă folosită, prevenirea. Nu direct pistolul”

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a precizat și el că a fost vorba de o ”acțiune oficială a Poliției Române” și ”un demers absolut legal, ca să rezolvăm lucrurile”.

”Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, nu direct pistolul. Nu am negociat și nu voi negocia siguranța cetățeanului”, a spus Liviu Vasilescu.

Întâlnirea secretă, explicată și de intelopi

Întâlnirea a fost explicată încă de acum două săptămâni de fratele interlopului ucis, Elvis Pian. El susţine că şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, ar fi mers acasă la el, aproape de miezul nopţii.

Cei doi l-ar fi rugat să meargă cu ei la această biserică, acolo unde erau aşteptaţi de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu. Mai departe, Vasilescu l-ar fi rugat pe interlop să îşi scoată fratele decedat din casă cât mai devreme a doua zi, pentru e evita orice fel de incidente şi pentru a uşura misiunea agenţilor.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.