Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului la acuzele lui Mascas: “Sunt fabulații învechite și răsuflate, așa cum rezultă din realitatea juridică și istorică a faptelor întâmplate”

0
208

Gabriel Alexandru Mascas continuă seria atacurilor la adresa Înalt Prea Sfinţului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, catalogând-ul ”turnător la Securitate cu indicativul Mache”.

Documentul din care reiese că IPS nu a colaborat cu Poliţia Politică

Tot Mascas susţine că el este “preot activ” deşi ar fi fost caterisit de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiecopiei Tomisului din 2013. În replică la acuzaţii, Arhiepiscopia Tomisului, prin purtătorul de cuvânt Eugen Tănăsescu, susţine că: “Mascaş Alexandru Gabriel este preot caterisit din anul 2013 de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului. În privința celorlalte acuze aduse Arhiepiscopiei sau Arhiepiscopului Tomisului, acestea sunt fabulații învechite și răsuflate, așa cum rezultă din realitatea juridică și istorică a faptelor întâmplate“. Facem precizarea că există documente doveditoare din care reiese că Ierarhul Tomisului nu a colaborat cu Securitatea.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.