Bogdan Huțucă, PNL: „Banii europeni vor schimba modul în care arată orașele noastre, sănătatea și educația”

0
709
Bigdan Huțucă, deputat PNL.

Guvernul României a lansat în dezbatere publică Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), unul dintre cele mai importante documente pentru viitorul țării, care va dicta modul de dezvoltare a României în următorii ani.

Finanțarea pentru acesta va fi asigurată de Comisia Europeană și se ridică la 30,44 miliarde lei.

„România are șansa istorică de a fructifica un pas imens în dezvoltare, folosind cu inteligență fondurile europene, iar Guvernul PNL este garanția că țara noastră va valorifica această oportunitate.”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Acesta este convins că, în cel mult șapte ani, adică perioada de implementare a planului, se va investi masiv în infrastructură, se vor genera locuri de muncă bine plătite și nivelul de trai al românilor va cunoaște un salt substanțial, apropiindu-se de cel al țărilor occidentale. Nu în ultimul rând, se va asigura creșterea economică sustenabilă, pe termen lung.

„Guvernul PNL, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, cel care a condus negocierile pentru obținerea de 80 de miliarde de euro în favoarea României, va pune la treabă fiecare euro pentru a obține prosperitatea la care aspiră fiecare român. Avem exemplul anului de guvernare care s-a scurs, în care Guvernul PNL, în vreme de criză, a reușit să aducă fonduri europene în România cât n-a reușit niciun guvern al PSD în perioadă de creștere economică.”, spune președintele PNL Constanța.

PNRR prevede ca acești 33,44 de miliarde de euro să se aloce spre trei piloni principali, și anume: tranziție verde și schimbări climatice – 21,4 miliarde euro; servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului – 6,5 miliarde euro; competitivitate economică, digitalizare, capacitate de reziliență – 5,08 miliarde euro.

Mobilitate și regenerare urbană

Bogdan Huțucă a precizat că banii pentru pilonul al doilea se vor acorda după cum urmează: 3,6 miliarde euro pentru mobilitate și regenerare urbană; 1,85 miliarde euro pentru Sănătate; 1,05 miliarde euro pentru Educație.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, PNL propune finanțarea a 40 de proiecte de mobilitate urbană, 75 de proiecte de regenerare urbană, a 100 de unități de material rulant pentru transportul public local. De asemenea, cu finanțarea obținută putem reabilita 20 de obiective de patrimoniu și realiza 100 de 100 de proiecte de valorificare a patrimoniului și 100 de proiecte smart village.

Spitale noi

1,85 miliarde euro din acești bani vor ajunge în domeniul Sănătății.

„Vom investi în spații de cercetare, spații de cazare pentru pacienți, în infrastructură de utilități, amenajarea de centre de radioterapie, imagistică și alte infrastructuri necesare. Concret, vom construi minimum 10 unități sanitare noi sau extinse pentru cel puțin 10.000 beneficiari anual pe fiecare unitate, iar una dintre acestea, vă asigur, va fi în Constanța. Am demarat deja discuțiile în acest sens cu premierul Ludovic Orban. De asemenea, vom extinde sau, după caz, reabilita, moderniza și dota alte 15 institute oncologice, din care trei unități noi care vor putea primi peste 10.500 de pacienți. La fel vom face și pentru alte 19 institute pentru boli cardiovasculare, din care 4 vor fi unități noi care vor putea primi peste 70.000  de pacienți.”, a precizat Bogdan Huțucă.

Deputatul PNL a mai spus că se va investi în cel puțin 12 unități sanitare în scopuri oncologice și în cel puțin 15 în scopuri cardiologice. De asemenea, se va suplimenta capacitatea anuală de pacienți cu peste 10.500 în institutele oncologice și cu peste 70.000 în institutele de boli cardiovasculare și se vor asigura 300 de noi paturi de spitalizare în institutele de cardiologie și alte 160 în institutele oncologice.

Investiții concrete în educație

Bogdan Huțucă spune că cei peste un miliard de euro de care va beneficia România în domeniul Educației vor fi folosiți pentru investiții în servicii educaționale moderne, complete și orientate spre nevoile pieței muncii.

„PNL investește, construiește. Vom construi și în domeniul educației. Calculele specialiștilor arată că acești bani sunt suficienți pentru construirea a 18 campusuri școlare pentru învățământul profesional și tehnic dual, cu laboratoarele și atelierele aferente. Ajung și pentru 60 de colegii naționale de educație bazată pe inovație și specializare inteligentă, dar și pentru 20 de centre pentru dezvoltarea competențelor profesionale ale studenților în cadrul universităților publice de stat, de care vor beneficia peste 10.000 de studenți.”, a conchis Bogdan Huțucă.

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

Executat de Focuspress Online SRL

Mandatar financiar – cod AEP 11200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.