”Bonnie și Clyde”, care aruncau în aer bancomate la Constanța, au fost trimiși în judecată

0
118

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au finalizat ancheta în cazul indivizilor care aruncau bancomate în aer, la Constanța. Astfel, inculpații au fost trimiși în judecată. În cauză, după ce dosarul va urma procedura legală și va trece prin faza de cameră preliminară, va începe judecata.

Amintim că Gheorghe Călin Apostol și Katia Sanginesi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul Constanța în noiembrie 2022. Cei doi au aruncat bancomate în aer la Castelu, la Pavilionul Expozițional, dar au avut o tentativă și în Mamaia. De asemenea, au acționat și pe teritoriul Italiei, încă din 2020, ea fiind suspectată că face parte dintr-o grupare de tip mafiot, ‘Ndràngheta.

Citește și: VIDEO! Imagini cu momentul exploziei de la Pavilionul Expozițional!

Katia Sanginesi era dată în urmărire de autoritățile din Italia, întrucât, așa cum e precizat mai sus, aruncase în aer și acolo bancomate. Însă, iată că ambii au fost prinși de anchetatorii constănțeni, care îi filau deja, încă de când au dat atacul la Castelu, în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 noiembrie a.c., în jurul orei 3.00. Detalii aiciFoto&Video Alertă! Hoții au aruncat un bancomat în aer, la Castelu!

Apoi, au avut o tentativă în Mamaia, iar în noaptea de 28 spre 29 noiembrie au dat atacul la bancomatul de la Pavilionul Expozițional din municipiul Constanța. Detalii aici: Oficial despre explozia bancomatului de la Pavilionul Expozițional. Detalii aici: ”Bonnie și Clyde” au acționat și la Castelu, dar și în Mamaia!

Nici o persoană nu a fost rănită, în schimb a murit o pisică în urma exploziei. Cei doi acționau în numai câteva minute. Formau un cuplu și pe plan amoros și de aceea au fost denumiți ”Bonnie și Clyde”.

Au acționat și în Italia, însă, iată că anchetatorii constănțeni i-au prins numaidecât. Cei doi și-au recunoscut faptele, iar marți, 29 noiembrie, au avut loc percheziții la domiciliul lor din Constanța. Se pare că femeia era coordonatorul, iar el executantul.

Ambii au fost prinși pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Taverna Sârbului, iar italianca mergea agale, cu mâinile în buzunar, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

Prin rechizitoriul din data de 13 ianuarie 2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor A.G.C. şi S.K., acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme şi materiale explozibile.

Din probatoriul administrat a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în urma înţelegerii prealabile, cu complicitatea inculpatei S.K., care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la şi de la locul comiterii faptelor şi a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, inculpatul A.G.C. a distrus trei bancomate de pe raza judeţului Constanța, în scopul de a sustrage bancnotele din interiorul acestora, în două cazuri folosind materiale explozive, cel dintâi introducând în ţară şi deţinând fără drept o armă neletală de tir supusă autorizării, după cum urmează:

1.   la data de 15 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:06, având faţa acoperită, inculpatul a provocat distrugeri cu un corp dur la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, cu scopul de a sustrage sume de bani, scop neatins datorită conformației constructive a bancomatului;

2.   la data de 18 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:10, după ce în prealabil a smuls camera video de la sistemul de supraveghere video al Primăriei Castelu, ulterior, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, situat în comuna Castelu, str. Republicii, jud. Constanţa, prin deflagraţie imobilul suferind prejudicii de circa 50.000 lei prin distrugerea structurii sale, iar banca suferind prejudiciul de 48.492,23 lei, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 1.550 lei;

3.   la data de 28/29 noiembrie 2022, în jurul orelor 03:32, având fața acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de coinculpată, inculpatul a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa situat pe bulevardul Mamaia nr. 331A, din cauza deflagraţiei fiind provocate distrugeri masive asupra clădirii, în valoare de circa 15.000 euro, după care din interiorul ATM-ului distrus a sustras suma de 98.900 lei;

4.   în cursul lunii iulie a anului 2022, deplasându-se dinspre Italia la volanul unei autoutilitare Iveco Daily, inculpatul A.G.C. a introdus în România, prin unul din punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, fără drept, o armă neletală de tir sportiv din categoria C3, armă ce face parte din categoria celor supuse autorizării  şi pe care a deţinut-o fără drept și în mod neautorizat pe teritoriul României.

După comiterea ultimei acţiuni ilicite, cei doi inculpaţi au fost depistaţi în flagrant de organele de poliţie, la scurt timp după săvârşirea faptelor, în autovehiculul cu care se deplasau fiind găsită ultima sumă de bani sustrasă şi mijloace materiale de probă.

Pe parcursul urmăririi penale ambii inculpaţi au recunoscut săvârşirea faptelor ce le-au fost reţinute în sarcină.

Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

L.B.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.