Braconieri ucraineni aflați într-o barcă cu motor furat din Croația, prinși de către polițiștii de frontieră români

0
1002
Braconierii ucrainieni au fost prinși pe malul românesc. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat doi cetățeni ucraineni, pescuind ilegal cu plase din fir textil în apropierea malului românesc, la bordul unei ambarcațiuni ucrainene, prevăzută cu un motor căutat pentru confiscare de către autoritățile din Croația.

În data 7 noiembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au observat și interceptat o ambarcațiune ucraineană, având la bord doi cetățeni ucraineni în vârstă de 30 de ani, care desfășurau activități de pescuit cu plase din fir textile, în apropierea malului românesc.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că motorul marca Yamaha, care se regăsea pe ambarcațiune figurează ca fiind căutat de autoritățile din Croația în vederea confiscării. Totodată, au fost descoperite plase de pescuit în lungime totala de 298 metri.

Ambarcațiunea, motorul aferent și plasele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “trecere ilegala a frontierei de stat, braconaj piscicol și tăinuire prin ascunderea bunurilor provenite din infracțiuni“.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.