Bulgaria a închis granițele până de sărbători, din cauza COVID-19

0
1043
PTF Vama Veche

Ministrul bulgar al Sănătății a anunțat că de vineri, 27 noiembrie a.c., și până pe 21 decembrie a.c., au fost suspendate vizitele turistice și au fost închise toate școlile.

„Am decis să impunem noi restricții și să prelungim unele deja luate“, a anunțat ministrul bulgar al Sănătății, prof. Kostadin Angelov.

În acest sens, se introduc următoarele reguli în Bulgaria, care vor fi valabile de vineri, 27.11.2020, până pe 21.11.2020:

 • participarea la cursuri, în toate instituțiile de învățământ, este interzisă,
 • grădinițele au fost închise,
 • organizarea de congrese, seminarii, traininguri, team building, este suspendată,
 • se interzice organizarea de evenimente culturale și de divertisment, excepție fac spectacolele de teatru, unde locurile trebuie să fie ocupate până la maximum 30% din capacitatea totală, păstrându-se distanța socială și purtându-se mască;
 • nu este permisă organizarea de evenimente private cu mai mult de 15 persoane;
 • evenimentele sportive de natură competitivă și de antrenament cu mai mult de 18 persoane sunt suspendate, cu excepția competițiilor internaționale care au început deja. Toate se vor desfășura fără public,
 • sălile de sport sunt închise,
 • restaurantele sunt închise, sunt permise doar livrările de alimente la domiciliu și la birou,
 • sălile de jocuri de noroc și cazinourile sunt închise,
 • magazinele de tip mall sunt închise, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, băncilor, furnizorilor de servicii de telecomunicații. Interdicția este impusă pentru punctele mari de vânzare cu amănuntul, iar magazinele mici vor continua să funcționeze,
 • vizitele turistice în țară și în străinătate sunt suspendate.

„Nu impunem carantină în nicio zonă a țării. Parcurile și grădinile rămân deschise“, a spus Angelov.

Potrivit șefului operațiunilor, generalul Ventsislav Mutafchiiski, scăderea morbidității va veni după sfârșitul celei de-a doua săptămâni de la introducerea noilor măsuri. El a explicat că numărul personalului medical care poate îngriji pacienții cu COVID-19 este în scădere. Și medicii s-au infectat și nu există nicio modalitate de a compensa forța de muncă.

„Viața umană este valoarea absolută, cred că pentru fiecare persoană sănătoasă este. Noi, ca medici, nu putem profesa nicio altă valoare decât aceasta, suntem chemați să apărăm viața umană. În opinia noastră, contactele fizice trebuie reduse la minimumul absolut“, a mai spus șeful de cabinet.

El a explicat că termenul este același ca în cazul Israelului și al altor țări, în care măsurile au dat rezultatul dorit. Israelul a introdus măsuri similare cu o morbiditate de 6.000 de persoane pe zi – iar după o perioadă de trei săptămâni, aceasta a scăzut la 400 de persoane pe zi.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.